Priča: Nekad Porto, danas Benfika...!

154. 500. 000 evra aspolutnim kraljevima transfer zarade!!! E, tako se posluje!

Fudbal 16.07.2017 | 23:30
Priča: Nekad Porto, danas Benfika...!
Bio je Porto poznat kao "tata" zarade. Kupe jeftino, kupe mlade igrače, pa proda za desetine miliona u veće evropske klubove kojima je lakše da plate nego da naprave. Ili možda ne znaju da naprave kao što je znao Porto. Ipak, otkako smo ušli u 2017. godinu, Benfika je preuzela primat, pa može se reći i u čitavoj Evropi.

Orlovi su za nešto više od šest meseci prodali igrače u ukupnom zbiru od 154.500.000 evra! Naravno, neće sav prihod otići u džep Benfike zbog procenata i poreza, ali to je i dalje ogroman novac koji je zarađen.

Sve je počelo u januaru. Pari Sen Žermen se pojavio kao trošadžija, a Gonzalo Guedeš je otišao u Pariz za 30.000.000 evra. Tako je na kraju januara tendenciju nastavio Helder Košta koji se za 15.000.000 preselio u Vulverhempton.

A onda je došlo vrelo leto. I odmah bum na transfer pijaci. Benfika je golmana prodala za 40.000.000 evra. Ederson se preselio u Mančester Siti. Kao mirođija u čorbi bio je i odlazak Marsala u Lion za 4.500.000 evra. Levi bek, nije loša cena, zar ne? Zarada dva miliona čisto u odnosu na to koliko je plaćen.

A imala je Benfika još defanzivaca za izvoz. I to kakvih. Oko Viktora Lindelefa se vrzmao Mančester Junajted, majstori s Luža su lagano pregovarali i dizali cenu, pa je na kraju ovaj momak otišao na Old Traford za čak 35.000.000 evra.

Poslednja velika prodaja, koja još nije zvanična, ali će biti uskoro, jeste ona od Nelsona Semeda u Barselonu. Klub ga je zvanično pustio na lekarske preglede, a u kasu Benfike trebalo bi da se slije 30.000.000 evra.

To sve ukupno donosi zaradu od pomenutih skoro 155.000.000 evra. Od januara do danas. Doktorska disertacija na temu kako praviti igrače, prodavati ih na pravi način i uzimati velika obeštećenja bogatih klubova poput PSŽ-a, Barselone, Mančester Junajeda.

A ono što je najbolje, u riznici Benfike poput pečuraka posle kiše rastu novi biseri koji će brzo biti na izlogu. Dobro uzgajanje plus iskusna trgovina.

Ubitačna kombinacija. I puna kasa. U današnjem svetu (fudbala) - najvažnija stvar.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar