"Delfini" pred SP: Mađari su nam najveći rivali!

Srbija na Svetskom prvenstvu u Budimpešti brani zlato, a kako ističu naši vaterpolisti najveći rival biće nam domaća selekcija.

Ostali sportovi 15.07.2017 | 22:45
"Delfini" pred SP: Mađari su nam najveći rivali!
Povratnik u srpsku vaterpolo selekciju Dušan Mandić, koji zbog povrede nije bio u timu na završnom turniru Svetske lige, izjavio je da je potpuno spreman za predstojeće prvenstvo sveta gde Srbija brani titulu.

Svetsko prvenstvo održava se od 17. do 29 jula u Budimpešti.

"Mađari će nam biti možda i najveć konkurenti, činjenica je da su podmladili ekipu, ali imaju ogroman motiv, igraju pred svojom publikom, a novi selektor je uvek tu da promeni atmosferu. Takođe, Italijani igraju sve bolje, pa osim njih očekujem da u najužem krugu favorita budu i Hrvati. Posebno će biti zanimljivo videti nove sastave Crne Gore i Španije", izjavio je Mandić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

U ekipi su i dvojica debitanata na prvenstvima sveta Nemanja Ubović i Viktor Rašović, koji su u timu nasledili Slobodana Nikića i Živka Gocića.

"Konačno sam i to dočekao. Zaista sam presrećan, jer ću biti u prilici da zaigram na Svetskom prvenstvu. Očekujem da ćemo se pokazati u najboljem svetlu, a lično se nadam da ću opravdati poziv i poverenje selektora Dejana Savića", izjavio je Ubović.

Rašović je takođe izrazio zadovoljstvo što je u timu.

"Četiri godine sam bio na širem spisku, učio sam od najboljih i zato sada ne sumnjam u sebe. Svestan sam težine takmičenja, ali znam da sa time mogu da se izborim i potrudiću se da odigram najbolje u životu. Podrška ekipe je sjajna i mnogo mi znači", rekao je Rašović.

Srbija će u Budimpešti igrati u C grupi sa Španijom, Grčkom i Južnom Afrikom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar