Evo ga! Hames je tu!

Izbačene dve klauzule, umešao se i glavni sponzor! Poznati svi detalji posla između Reala i Bajerna.

Fudbal 13.07.2017 | 00:00
Evo ga! Hames je tu!
Otišao je Daglas Kosta u Juventus, napravio se prostor za Hamesa Rodrigeza i evo ga: Kolumbijac je Bajernov!

Sjajni centralni vezni, na koga Zinedin Zidan praktično nije ozbiljno računao, skrasio se na Alijanc areni. Jutros je u društvu menadžer Žorža Mendeša doputovao u Minhen, prošao lekarske preglede i potpisao papire kojima je ozvaničio prelazak u tabor nemačkog prvaka.

Uz bitnu razliku u odnosu na jučerašnju inforamciju da Bavarci moraju da ga otkupe kad istekne dvogodišnja pozajmica. Novo saznanje je takvo da klauzula u ugovoru između Reala i Bajerna nije obavezujuća (kakva je, na primer, postojala u slučaju Bajerna i Juventus prilikom posla sa Kingslijem Komanom), već samo opciona. Dakle, ako Bundesligaš proceni da je „to - to“ onda će leta 2019. poslati u Madrid još 38.000.000 evra.

Zasad: samo 5.000.000. I još 5.000.000 narednog leta. Po svakoj godini pozajmice.

„Počinje moj novi život. U novom klubu. U novoj kulturi. Uzbuđen sam. Imam velike snove i nadam se da ću ovde biti uspešan. Srećan sam što sam prešao u veliki klub. Svi znaju šta Bajern predstavlja u svetu fudbala“, rekao je vidno zadovoljni Hames Rodrigez, koji će zarađivati 5.000.000 evra po sezoni.

Od njega se očekuje da zameni Kostu i da se vrati na nivo od pre tri godine, kad je pod komandom Karla Ančelotija igrao najbolji fudbal u karijeri. Potpis je ozvaničen u danu kad slavi 26. rođendan.

Hames će u Minhenu nositi broj 11 na poleđini dresa. Mada, bilo je tu nejasnoća.

O čemu je reč?

Rodrigez ima sponzorski ugovor sa Adidasom, na osnovu kojeg proizvođač sportske opreme traži da u svakom klubu nosi „desetku“. Sve da bi prodao što više dresova. Brojke idu u prilog takvoj orijentaciji, jer je dres Kolumbijca u 2016. godini, iako nije mnogo igrao, bio drugi prodavaniji na svetu (1.200.000 primeraka), iza Mesijevog (1.900.000) iRonaldovog (900.000).

Ali...

„Desetku“ u Bajernu nosi, ipak, daleko veće ime od Hamesa - Arjen Roben. Zaštitni znak kluba. Tu je već sedam godina, a kako Adidas sponzoriše i Bavarce nađeno je kompromisno rešenje da se Holanđanin ne dira, a da Kolumbijac dobije broj 11.

Kako mu stoji?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar