KS BiH: Odustajemo od turnira, jer nemamo para!

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine otkazao učešće nacionalnog tima na prijateljskom turniru u Makedoniji zbog "prazne kase". "Ukoliko se nešto ne promijeni pod znak pitanja će doći i učešće seniora u pretkvalifikacijama za SP".

Košarka 12.07.2017 | 20:20
KS BiH: Odustajemo od turnira, jer nemamo para!
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercergovine neće učestvovati na prijateljskom turniru u Makedoniji jer nema novca, saopšteno je iz Saveza.

Potpredsjednik KSBIH Sejo Bukva izjavio je da je "kasa" prazna i da zbog toga izabranici selektora Duška Vujoševića neće odigrati ovaj turnir koji bi služio kao priprema za pretkvalifikacije za Mundobasket 2019. godine.

Za učešće je potrebno 30.000 km, ali nije samo tu problem...

Savez mora da obezbjedi oko dodatnih  200.000 km do kraja mjeseca kako bi učestvovali u samim pretkvalifikacijama: "Ako ne uspijemo, očekuje nas velika sramota, kao i sankcije FIBA", kazao je potredsjednik Sejo Bukva za "Dnevni Avaz".

On je kazao i da je Savezu "voda došla do grla" zbog starih dugova i poreza i da je prvi korak zbog toga otkazivanje učešća na pripremnom turniru u Makedoniji.

"To je već samo po sebi bruka, ali mogla bi biti i veća ako budemo prisiljeni otkazivati zvanične nastupe naših reprezentacija na međunarodnoj sceni. Ukoliko se nešto drastično ne promijeni u narednim danima, a kakva je situacija trenutno nisam optimista da će se to desiti, pod znakom pitanja će doći i učešće seniora u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", zaključio je Bukva.

Navodi se da su upućena pisma čelnicima Veća ministara, i nadaju se da će do sastanka doći sljedeće sedmice, kako bi našli novac za gostovanja Švedskoj, Jermeniji i Slovačkoj.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar