Ivana spremna za nove pobjede!

Detaljnim pregledima utvrđeno je da šampionka Evrope u skoku u dalj nije doživela ozbiljnu povredu stopala.

Ostali sportovi 14.07.2017 | 23:45
Ivana spremna za nove pobjede!
Ivana Španović biće spremna za nastup na Svetskom atletskom prvenstvu u Londonu, od 4. do 13. avgusta.

Ona je povredila stopalo na mitingu Dijamantske lige u Lozani prošlog četvrtka, pa se u nedelju uprkos bolu takmičila i u Londonu. Tamo je samo jednim skokom zauzela drugo mesto, što joj je uz trijumf u Lozani bilo dovoljno da se plasira u finale Dijamantske lige, zakazano za 1. septembar u Briselu.

"Sportski žurnal" objavio je da je aktuelnu evropsku šampionku u prestonici Velike Britanije pregledao lekar reprezentacije Srbije Jovan Đurović, koji je konstatovao otečenost zgloba i izjavio da je Ivana verovatno samo "nabila" stopalo.

Njegova zapažanja potvrđena su na pregledu magnetnom rezonancom, koji je sjajna atletičarka obavila odmah po povratku u Beograd.

"Snimak je pokazao da povreda nije teže prirode i da je reč o kontuziji svoda stopala. Uz odgovarajuću terapiju Ivana se vraća skokovima u periodu od sedam do 10 dana, međutim, već od četvrtka počeće sa treninzima snage i sprinta", navodi "Žurnal".

Ivana će pripreme za SP obaviti u slovačkom olimpijskom centru, nedaleko od Bratislave.

Ona će u Londonu imati priliku da nastavi niz od devet velikih takmičenja na kojima je osvajala medalje.

Počela je bronzom na SP u Moskvi 2013. godine, zatim je bila treća na SP u dvorani i druga na EP 2014, prva na EP u dvorani i treća na SP 2015, a na srebro sa SP u dvorani 2016. nadovezala se evropskom titulom u Amsterdamu i bronzom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Sjajnu formu i vrhunski kvalitet potvrdila je zimus u Beogradu, kada je skokom od 7,24 metra odbranila naslov najbolje evropske skakačice u dalj u dvorani.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar