Đukić: Imam vrhunsku ekipu, hoću vrhunski rezultat!

Ligu Evrope - neću! „Svaka pobeda bez primljenog gola bila bi veliki uspeh“, kaže trener Partizana pred početak kvalifikacija.

Fudbal 11.07.2017 | 12:15
Đukić: Imam vrhunsku ekipu, hoću vrhunski rezultat!
Miroslav Đukić ponovo među Grobarima. Posle tačno devet i po godina. Bio je 15. decembar 2007, kad im je poslednji put mahnuo i ušao u tunel ispod istočne tribine, ostavljajući crno-bele ubedljivo na prvom mestu superligaške tabele. Iz istog tog tunela, u utorak oko 20.40 će da izađe i povede Partizan ka - Ligi šampiona.

Uveren da će u šest eliminacionih utakmica da pronađe stazu kojom se Parni valjak kretao 2003. i 2010. Možda zato što je prošlo sedam godina od poslednjeg učešća u elitnom kupu ne prihvata ništa manje. Čak ni ako bi mu neko sad garantovao grupnu fazu Lige Evrope.

„Ne, ne bih prihavtio. Borio bih se za Ligu šampiona. Kod mene ne postoji strah od neuspeha, zato što verujem u sebe i igrače. Imamo odličnu ekipu. Zadovoljan sam načinom na koji se momci trude i stoga ne razmišljam o neuspehu“, samouvereno će povrantik na klupu srpskog prvaka, pred drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Protivnik je Budućnost. Prvak Crne Gore, ophrvan kadrovskim problemima i ne baš pohvalnim rezultatima u pripremnom peirodu, trebalo bi da predstavlja samo uže za koje će se crno-beli uhvatiti u nameri da se vinu do daleko ozbiljnijih, zahtevnijih rivala.

„Mi smo spremni. Nema hendikepa, nema izgovora. Nikad ih nisam tražio. Pokazali smo na prijateljskim utakmicama da je tim željan dokazivanja. Moja ekipa je uvek spremma 100 odsto. I sad i kad počne prvenstvo. Što se tiče Budućnosti, to je ozbiljna, organizovana i čvrsta ekipa, ali mi igramo kući, vodićemo meč, a Podgoričani će nas čekati, pokušati da nas kazne iz kontri. Moramo da pokažemo smirenost i budemo strpljivi, jer ova utakmica ne traje 90 nego 180 minuta. Buitno je da ne pravimo greške, nego da budemo staloženi“.

U prethodnom mandatu, Đukićev Partizan je bio atraktivan za gledanje. „Davio“ je protivnike, davao im po tri, četiri komada. Slika i prilika te ekipa bili su rezultati u dvomeču sa Zrinjskim (6:1, 5:0), ali ostao je žal među navijačima što zbog suspenzije UEFA crno-beli nisu dobili još koju šansu na evropskoj pozornici. Sad je imaju.

„Te utakmice se teško ponavljaju. Neće biti nimao lako. Rezultatski, izgleda da je to u Mostaru i Beogradu bilo lako, a nije. I ovoga puta ćemo pristupiti maksimalno angažovano, da predstavimo naš projekat. Zahtevi u Partizanu su maksimalni, oličeni su u osvajanju titule i plasmanu u Ligu šampiona. I ona ekipa koju sam vodio pre deset godina i ovda danas su vrhunske. Prezadovoljan sam, u svojim rukama imam vrhunsku ekipu od koje bi trebalo da napravim vrhunske rezultate“.

Kaže da oseća uzbuženje uoči starta nove sezone.

„U Partizanu ga uvek ima. Vratio sam se kući, radostan sam, u utorak izlazimo pred naše navijače u želji da predstavimo projekat, s velikom nadom da to uspe. Da gledaoci prepoznaju da je ovo Partizan koji žele. Za mene je najveća satisfakcija da publika bude zadovoljna“.

Upitan da li bi bio zadovoljan rezultatom 1:0, Miroslav Đukić je zaključio:

„Svaka pobeda je bitna. Ako bude bez primljenog gola, to je veliki uspeh. Mi smo ekipa koja će uvek igrati isto, bilo kod kuće, bilo na strani. Nećemo kalkulisati“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar