WB - Analiza: Velika četvorka gazi Londonom!

Federer, Nadal, Đoković i Mari teško da će u Vimlbdonu prepustiti titulu nekom petom!

Tenis 09.07.2017 | 21:15
WB - Analiza: Velika četvorka gazi Londonom!
Po završetku prve sedmice Vimbldona, danas je po tradiciji slobodan dan. A to je za igrače , ali i navijače i kladioce prilika da malo odahnu, retrospektuju protekle i projektuju naredne dane na Ol ingland klubu.

Prve tri runde su odigrane, gužva na terenima je smanjena, pa su sada na redu veliki okršaji. Već u ponedeljak, taj "manični ponedeljak", kako ga zovu na Vimbldonu kreće ludnica od mečeva, pa tako sutra igraju Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Mari, Venus Vilijams, Angelika Kerber, Viktorija Azarenka, Miloš Raonić, Aleksandar Zverev, Marin Čilić...

Iako je i u ženskom delu žreba interesantno, pažnju daleko više ipak skreću muškarci, Na redu je osmina finala, što znači da je preostalo još 16, najboljih i najnadahnutijih tenisera.  A čini se da je najnadahnutija i najopasnija i dalje "velika četvorka", kojoj su nedavno predviđali skori slom - Federer, Nadal, Đoković i Mari.

Veliki mešteri belog sporta dominiraju od početka sezone, prvo Fedeks, pa Rafa, pa ćemo videti dalje. Švajcarca pomalo muči prehlada, Marija kuk, a Novaka psiha, dok jeNadal jak kao stena i deluje da bi najpre on mogao do treće titule na londonskom gren slemu. Čini se da će im teško neko stati na put i da ćemo i na ovom, 131. izdanju Vimbldona videti njihovu dominaciju do samog kraja.

Iako broje već ozbiljne godine, pošto su svi ušli u četvrtu deceniju, to je za njih više-manje rutina, dok je za sve ostale (izuzev Vavrinke koji je ispao u prvom kolu), nedostižno čudo. Imaju i Čilić i već ispali Del Potro takođe gren slemove, ali to je samo "greška u sistemu". Potpuna dominacija!

Najveće pretnje ovoj četvorici u Londonu stižu od Aleksandra Zvereva, Dominika Tima, Marina Čilića i Miloša Raonića. Međutim, niti jedan od njih nema dovoljno snage ni kvaliteta da recimo veže dve pobede nad igračima "velike četvorke". Ko je to ko bi mogao jednog dana da pobedi npr. Rafaela Nadala, a potom i Novaka Đokovića? Takav se još nije rodio, barem dok su u punoj snazi.

Sve nam to govori da će neko od pripadnika "velike četvorke" u nedelju 16. jula podići najstariji pehar u svetu tenisa. Živi bili, pa videli.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar