Đokovićev "jin i jang"...

Novak Đoković posvetio je veliki deo konferencije za novinare posle plasmana u osminu finala Vimbldona opisujući svoju filozofiju života.

Tenis 09.07.2017 | 17:15
Đokovićev "jin i jang"...
Novinare je zanimalo kako na Srbina utiču njegovi parodoksalni i kontrodiktorni delovi života, s jedne strane vodi bukvalno "rat" na terenu, a s druge se zalaže za "mir i ljubav".

"Nije samo u tenisu tako, već i u životu. Svi mi kao osobe moramo imati dve takve strane u ravnoteži. To je jin i jang. Svi to znamo. Ako prevagne jedna ili druga strana, izgubićeš taj balans koji je neophodan za optimalno stanje uma, kada si srećan, zadovoljan, uživaš u životu, kada si uspešan", rekao je Đoković.

"To je uvek bio bitan deo mog života, balansiranje te dve strane. Uvek je sjajna mogućnost izlazak na teren gde možeš da se razviješ, naučiš nešto novo o sebi. To je borba sa samim sobom, a onda sa protivnikom na terenu u mnogo različitih aspekata i stvari", dodao je Srbin.

"Osećam da sam poslednjih nekoliko godina uspeo da postanem svestan toga, učim o sebi suštinski kako bih rastao i bio bolji, razvijao delove mog karaktera koji predstavljaju moju snagu i suprotstavljao se manama", kaže Đoković.

"U životu je važno imati pravu količinu adrenalina i stvari koje te čine srećnim. Kao profesionalni sportisti imamo vrlo dinamičan, aktivan stil života, važno je pronaći balans i mir u tome, u suprotnom ćeš da sagoriš", ističe naš teniser.

Đoković je istakao i da voli mnogo da čita i ima mnogo knjiga uz sebe dok putuje.

"Trenutno čitam knjigu o tome kako biti najbolji mogući roditelj. Učim, trudim se da iskoristim lična iskustva svojih roditelja, ili bilo koga ko ima dete. Ali lepo je i čitati o tome. Trudim se da budem što bolji otac i suprug, to mi je vrlo bitno. Volim da imam mnogo knjiga sa mnom da čitam, da izaberem šta god u tom trenutku odgovara mom raspoloženju", zaključio je Novak.

U nedelju je slobodan dan na Vimbldonu, a Đoković u osmini finala igra sa Adrijanom Manarinom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar