Analiza - Partizanov tim za LŠ: Šta se promijenilo?

Samo četvorica istih startera, ali drugačije okolnosti u i oko kluba u odnosu na dvomeč sa Zaglebjem.

Fudbal 09.07.2017 | 23:15
Analiza - Partizanov tim za LŠ: Šta se promijenilo?
Novo leto, novi trener, novi i tim. Sve je novo, samo su ambicije stare: da se opet uđe u grupnu fazu UEFA takmičenja.

Partizan u utorak počinje još jedan napad na Ligu šampiona. Navijači su na iglama. Jedva čekaju meč protiv Budućnosti, uvereni da će poslužiti kao hvatanje zaleta za daleko ozbiljnije rivale u trećem eliminacionom kolu, kasnije baražu. Za to vreme uprava je sačuvala osvajače duple krune, dovela šefa struke po ukusu većeg dela crno-bele javnosti i kad se objektivno posmatra postoje preduslovi da se put ka Ligi šampiona otvori pobedom, ali...

Sa znatno drugačijim kadrom i pod okolnostima koje ni po čemu ne sliče na one od pre godinu dana.

Tad je prvi zvaničan meč u sezoni, protiv Zaglebja u Beogradu, počeo sledeći tim:
Šaranov - Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac - Everton, Brašanac - Janković, Radović, Mihajlović - Đurđić.

U utorak će, ne bude li iznenađenja, na teren:
Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić - Everton, Kosović, Janković, Mihajlović - Leonardo - Đurđević.

U prevodu: samo četvorica istih igrača u odnosu na premijeru minule sezone. U pitanju su desni bek i zamenik kapitena Miroslav Vulićević, brazilski zadnji vezni Everton Luiz, desno krilo Marko Janković i njegov parnjak na suprotnom kraju terena Nemanja Mihajlović. Isto tako, u prvih 11, bar zasad, nema novajlija Danila Pantića i Nemanje Miletića (štopera), mada prvi ima opravdanje u jakoj konkurenciji na sredini terena, a drugi u činjenici da je stigao pre osam dana tek stigao među crno-bele.

Ostala sedmorica su promenjena.

Plus trener, s tim što valja naglasiti da je umesto Ivana Tomića (podneo ostavku posle poraza u Kruševcu, u drugom prvenstvenom kolu) tim do duple krune doveo Marko Nikolić, da bi se po okončanju sezone otisnuo u mađarski Videoton.

Umesto njega, Miroslav Đukić je dobio priliku da vodi očuvan, uigran i na uspehe naviknut tim. Iza sebe ima 37 takmičarskih utakmica bez poraza, što je dobra polazna osnova za početak kvalifikacija, u koje Partizan ulazi sa vetrom u leđa sa tribina i daleko boljom energijom. U i oko kluba.

Pre godinu dana ekipa je bila uprocesu formiranja i bez iskustva igranja međunarodnih utakmica. Dovedeni su igrači koji se nisu snašli ili koje sportski sektor nije znao da upotrebi na valjan način (Miroslav Radović, Nikole Đurđić), osećala se negativna atmosfera u svlačionici, kasno je došao kasnije potvrđeni Leonardo...

Iza takvog tima nisu stajali navijači. Za to nisu imali razloga posle sezone u kojoj je titula izgubljena još u jesen 2015. Gađali su upravu jajima. Pevali protiv čelnika. Tražili ostavke. Klub se teturao u organizacionim problemima, pucalo je na sve strane u ratu za vlast, prekinuta Skupština je bila slika i prilika Partizana u kome se nije znalo ko, kako, dokle i zašto Kasa - prazna.

A sad?

Partizan ima finansijski mir je je prodajom Nikole Milenkovića u transferu vrednom 5.100.000 evra rešio pitanje novca bar do kraja kvalifikacija. Ima i organizacionu sređenost, pošto je opozicija eliminisana, a aktuelno rukovodstvo dobilo mandat na još pet godina. Ima Partizan i jaku navijačku bazu, ocrtanu na ligaškom gostovanju u Nišu, te u poslednja dva meča sezone, protiv Mladosti i Crvene zvezde, kad su tribine u Humskoj bile krcate i kad se s njih orila pesma nezamisliva samo nekoliko meseci ranije.

Ima i status nosioca na UEFA rang lista. Kvalitetniji tim od Budućnosti. Sve preduslove da obezbedi sebi prolaz u naredno kolo, jer bi zaustavljanje u prvom predstavljalo tragediju.

Baš kao i prošlog leta...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar