Umjesto "Popa", SAD će do 2019. voditi...

Određeno je ko će menjati trenera San Antonija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Košarka 08.07.2017 | 08:30
Umjesto "Popa", SAD će do 2019. voditi...
Kao i NBA košarkašima, tamošnjim trenerima takođe je zabranjeno da paralelno rade u ekipi i na klupi reprezentacije.

Stoga, čelnici američke krovne organizacije bili su primorani da nađu rešenje za period do 2019, jer Greg Popovič neće moći da vodi ekipu na AmeriKupu 2017 (završni turnir FIBA Amerika) u takozvanim FIBA "prozorima".

Stoga, određeno je bivši NBA trener Sten Van Gandi vodi selekciju SAD na predstojećem kontinentalnom turniru i u kvalifikacionim utakmicama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

"Oduševljen sam i ponosan što ću moći da predstavljam svoju zemlju i SAD košarku na ovogodišnjem Amerikupu i u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Imam mnogo da učim o FIBA košarci i ne mogu da dočekam početak. Hoću da zahvalim Džeriju Kolanđelu (direktoru američke reprezentacije), Gregu Popoviču i ESPN mrežu, koja mi je dozvolila ovu mogućnost", rekao je Van Gandi.

Novi vršilac dužnosti selektora SAD bio je NBA trener 18 godina, uključujući i 11 sezona provedenih na klupi Njujork Niksa i Hjuston Rokitsa. Kao glavni trener, u NBA ligi ima skor 430-318 i devet puta je uvodio ekipe u plej-of.

Poslednjih godina radio je kao stručni TV konsultant.  

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar