Video: Legende Marakane - Dragoslav Šekularac...

U poslednjoj epizodi serijala "Legende Marakane“ o svojoj bogatoj karijeri govorila je živa legenda Crvene zvezde – druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac.

Fudbal 05.07.2017 | 23:45
Video: Legende Marakane - Dragoslav Šekularac...
Dragoslav Šekularac rođen je u Štipu 1937. godine, svojim golovima i igrama u Zvezdinom dresu zaslužio je da se nađe u najužem izboru najboljeg igrača beogradskog kluba svih vremena, a isto važi i kada je u pitanju domaći fudbal.

Jedan od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala za prvi tim Crvene zvezde debitovao je 1955. godine. Za jedanaest godina u klubu odigrao je 375 utakmica i postigao 119 golova. 

U klupskoj emisiji prisetio se koliko su mu na početku karijere značili saveti legendarnog Rajka Mitića, čoveka čije ime danas nosi stadion najtrofejnijeg srpskog kluba, kakav je osećaj postići pobedonosni gol u večitom derbiju sa nepunih 18 godina, kako se nosio sa slavom i koliko mu znači što ga i danas svi prepoznaju. 

Bilo je reči i o trenucima koji su mu preokrenuli karijeru, nesuđenom odlasku u Juvetus i o tome šta bi danas, da može sve ponovo, uradio drugačije.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar