Video: Vein sin postao profesionalac u PSŽ-u!

Mladi fudbaler Timoti Vea, sin svojevremeno najboljeg igrača sveta Žorža Vee, krenuo je putem oca i potpisao prvi profesionalni ugovor sa Pari Sen Žermenom.  Neka bude "pola" kao ćale - biće igrač! Tata mu je bio fudbalerčina. Mogao bi i sin…

Fudbal 09.07.2017 | 17:00
Video: Vein sin postao profesionalac u PSŽ-u!
Timoti, koji je pre 17 godina rodjen u Njujorku i igra na poziciji napadača, obavezao se na trogodišnju saradnju sa bogatim klubom iz Pariza.

Timotija već porede sa slavnim ocem, posebno otkad je u septembru prošle godine postigao het-trik protiv Ludogoreca (8:1) u Ligi šampiona za mlade.

Žorž Vea je igrao za PSŽ od 1992. do 1995. godine, karijeru je završio šest sezona kasnije, koja je ostati upamćena po tome što je tri puta bio najbolji fudbaler Afrike i jednom Evrope (1995). 

Vea senior je tokom bogate karijere nosio dresove Monaka, Milana, Čelsija, Mančester Sitija, Marselja i Al-Džazire, a potom je otišao u političare i bio kandidat za predsednika rodne Liberije.Njegov otac je tri godine igrao za PSŽ 1992-1995, bio je član i Monaka i Olimpik Marseja u Francuskoj, ali je posebno impresivan bio u dresu Milana.

On je 1995. izabran za najboljeg fudbalera na svetu, a 2004. je uvršten u Top 100 igrača svih vremena po izboru FIFA.

Tokom karijere je nastupao još za Čelsi, Mančester Siti i Al Džaziru, a na 478 utakmica postigao je 193 gola.

Bio je šampion Francuske i Italije, te osvojio kupove Francuske i Engleske.Ako bude "pola" kao ćale - biće igrač!

Ćale je bio igračina i svojevremeno najubojitiji centarfor Evrope.

Mladi fudbaler Timoti Vea, sin svojevremeno najboljeg igrača Evrope Žorža Vee, krenuo je putem oca i potpisao prvi profesionalni ugovor sa Pari Sen Žermenom.

Timoti, koji je pre 17 godina rođen u Njujorku i igra na poziciji napadača, obavezao se na trogodišnju saradnju sa bogatim klubom iz Pariza.

Timotija već uporođuju sa slavnim ocem, posebno otkad je u septembru prošle godine postigao het-trik protiv Ludogoreca (8:1) u Ligi šampiona za mlade.

Žorž Vea je igrao za PSŽ od 1992. do 1995. godine, karijeru je završio šest sezona kasnije, koja je ostati upamćena po tome što je tri puta bio najbolji fudbaler Afrike i jednom Evrope (1995).

Vea senior je tokom bogate karijere nosio dresove Monaka, Milana, Čelsija, Mančester Sitija, Marselja i Al-Džazire, a potom je otišao u političare i bio kandidat za predsednika rodne Liberije.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar