Šta će biti tema Putina i Trampa?

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov otkrio je o čemu će se razgovarati na dugo očekivanom sastanku Vladimira Putina i Donalda Trampa.

Svijet 03.07.2017 | 17:56
Šta će biti tema Putina i Trampa?
On je izjavio da će glavna tema mogućeg susreta ruskog predsednika Vladimira Putina sa liderom SAD Donaldom Trampom biti kontrola naoružanja i strateška stabilnost, budući da su Rusija i SAD najveće nuklearne sile i da su odgovorne za svetsku bezbednost.

Kako je dodao, teme razgovora mogle bi biti i borba protiv međunarodnog terorizma, kao i situacije u Siriji i Ukrajini.

Predsednik Rusije će se, kako je rekao Ušakov, na marginama samita G20 u Hamburgu sastati i sa predsednicima Francuske, Južne Koreje i Turske, kao i sa premijerom Japana.

Ovi susreti, sem sa predsednikom Trampom, već su dogovoreni, potvrdio je Ušakov i dodao da je reč o sastancima u punom formatu.

Putin će održati i niz kraćih sastanaka sa predsednicima Meksika i Južnoafričke Republike, kao i sa premijerom Australije, a nisu isključeni sastanci ni sa predstavnicima drugih zemalja Grupe 20 najrazvijenijih zemalja sveta, naveo je pomoćnik ruskog predsednika.

Dogovoren je i radni doručak u nepotpunom formatu „Normadijske četvorke“ o temi ukrajinske krize, a s obzirom da Ukrajina nije u G20, Putin će se sastati samo sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Prema njegovim rečima, Putin će se sastati i sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom, sa kojim će razgovarati o projektu izgradnje gasovoda „Severni tok 2“, ali i o isporuci gasa u Evropu preko „Turskog toka“.

Takođe, biće reči i o obnovi energetskog dijaloga na nivou Rusija–EU.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mile

03.07.2017 16:04

Šta će biti tema Putina i Trampa? Pa Mile naravno!

ODGOVORITE
Name

Re Mile

03.07.2017 17:46

E, moj Mile sta u tvojoj glavi boravi...?

Name

Re Re Mile

03.07.2017 18:17

Ronhill, nafta i ultra srbovanje. Bolje da krkani misle da sam patriota nego da u zatvoru zaglavim.....