Markes pobjedu posvetio preminulom Hajdenu!

Vozač Honde Mark Markes pobedu na trci za Veliku nagradu Nemačke posvetio je bivšem šampionu Nikiju Hajdenu, koji je tragično nastadao.

Ostali sportovi 03.07.2017 | 08:45
Markes pobjedu posvetio preminulom Hajdenu!
Tridesetpetogodišnjeg Amerikanca je udario automobil dok je vozio bicikl u Italiji, od kada je bio na intenzivnoj nezi u bolnici Mauricio Bufalini u Čezeni – zbog teškog oštećenja na mozgu, da bi posle pet dana podlegao povredama.

“Posle Hajdenove nesreće, obećao sam sebi da će moja prva pobeda biti posvećena njemu i njegovoj porodici, tako da je ova pobeda za njih”, rekao je Markes. 

Španac je osmi put u nizu slavio na Zahsenringu i preuzeo prvo mesto u generalnom poretku vozača. 

"Trudio sam se i veom sam srećan. Ovo je bila teška trka. Znao sam još pre da je ovo staza koju ću morati da napadnem, cilj mi je bio da uzmem 25 poena. Pre trke sve je bilo u redu, izabrao sam prave gume i mislio sam da će Pedrosa biti moj glavni rival. Onda sam samo pokušavao da se koncentrišem i tada me je Folger pretekao. Pomislio sam kako je dobro što se jedan vozač nalazi između mene i ostalih vozača, ali sam onda na tabli video da je Folger bio udaljen svega 0.1s. 

Pomislio sam: “Okej, šta ti radiš ovde?” a onda sam shvatio da će on ostati tu do kraja trke”, rekao je vozač Honde. 

Prvih pet vozača je u 26 bodova pred letnju pauzu i poslednjih devet trka šampionata. 

“Neverovatno je kako sam pre trke bio u zaostatku 37 poena. Sada smo svi vrlo blizu i krećemo od nule“, dodao je Markes. 

Naredna trka u Moto GP šampionatu na programu je 6. avgusta u Brnu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar