WB: Paklen žrijeb za Novaka - Del Potro, Tim, pa Federer!

Novak Đoković, četvrti igrač sveta i drugi nosilac na Vimbldonu, dobio je težak žreb za treći Grend Slem sezone.

Tenis 30.06.2017 | 12:15
WB: Paklen žrijeb za Novaka - Del Potro, Tim, pa Federer!
Trostruki šampion na terenima 'Old England Cluba' mogao bi već u trećoj rundi da se sastane sa Huanom Martinom del Potrom, u potencijalnoj četvrtini finala sa Dominikom Timom, koji ga je zaustavio u istoj fazi Rolan Garosa, a u polufinalu sa Rodžerom Federerom.

Naravno, prethodno mora da savlada Martina Kližana na startu takmičenja, odnosno boljeg iz duela između Adama Pavlašeka i Ernesta Eskobeda. 

Istovremeno, Federer kreće u pohod na osmi rekordni pehar protiv Aleksandera Dolgopolova, Delpo će igrati sa Tanasisom Kokinakisom, dok se Tim sastaje sa Vasekom Pospišilom.

Na drugoj strani žreba nalaze se prvi nosilac i igrač sveta Endi Mari, koji će odbranu titule započeti protiv kvalifikanta, i Rafael Nadal, kome će rival biti Džon Milman, odnosno Stan Vavrinka i Marin Čilić.

Što se ostalih srpskih predstavnika tiče, Viktor Troicki je za protivnika u prvoj rundi dobio Florijana Majera, Janko Tipsarević Džereda Donaldsona, dok će Dušan Lajović imati lakši posao protiv kvalifikanta, ali će već u drugom kolu na Federera ili Dolgopolova.

Nagradni fond na ovogodišnjem Vimbldonu, koji se igra od 3. do 16. jula, iznosi 14.840.000 funti.

Potencijalni parovi osmine finala:

Raonić – Zverev
Dimitrov – Federer
Tim – Berdih
Monfis – Đoković
Mari – Puj
Conga – Vavrinka
Nadal – Miler
Nišikori – Čilić

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar