Video: Čarobni papirić odveo Njemačku u finale EP!

"Izum" golmana njemačke reprezentacije Julijana Polerzbeka do sada nije viđen na fudbalskim terenima. Pogledajte. . .

Fudbal 28.06.2017 | 19:15
Video: Čarobni papirić odveo Njemačku u finale EP!
Reprezentacija Njemačke plasirala se u finale Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine, nakon što je u dramatičnom polufinalnom duelu eliminisala Englesku, i to nakon jedanaesteraca.

Ključna figura tokom penal lutrije bio je njemački čuvar mreže Julijan Polerzbek, koji je u štucnama sakrio papirić sa instrukcijama kako najstrože kazne izvodi fudbaleri "Gordog Albiona".

Čarobni komad papira pomogao je mladom golmanu Kajzerslauterna da odbrani udarce Tamiju Abrahamu u drugoj i Nejtanu Redmondu u petoj, odlučujućoj seriji, čime je Njemačka trijumfovala rezultatom 4:3, nakon što su regularnih 90 minuta i produžeci završeni rezultatom 2:2.



"Kada sam odbranio drugi penal nisam bio svjestan da smo pobijedili. U tom trenutku sam bio potpuno u svom filmu, a počeo sam da shvatam šta se desilo tek kada sam video da su momci potrčali ka meni", rekao je Polerzbek nakon meča.

U finalu Evropskog prvenstva Njemačka će igrati protiv Španije (petak, 20:45), koja je u polufinalu bila bolja od Italije 3:1.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar