Zvanično: Torino doveo ozbiljnog golmana!

Vanja Milinković Savić će imati žestoku konkurenciju za mesto među stativama Bikova.

Fudbal 28.06.2017 | 16:15
Zvanično: Torino doveo ozbiljnog golmana!
Kao što se najavljivalo, Torino je doveo veliko pojačanje na gol-liniji. Italijanski klub je danas i zvanično predstavio Salvatorea Sirigua kao novu akviziciju. On je došao kao slobodan igrač.

Prethodno je italijanski goilman raskinuo ugovor sa Pari Sen Žermenom koji ga je prethodne sezone slao na pozajmice u Sevilju i Osasunu. Francuska i Španija mu nisu bile srećne destinacije i nekadašnji golman Palerma i povremeni reprezentativac Azura se vratio u domovinu.

Torino je ovog leta ostao bez dvojice golmana pošto je pozajmica istekla Džou Hartu, a ugovor Danijeleu Padeliju. Sirigua čeka konkurencija u vidu mladog srpskog reprezentativca Vanje Milinkovića Savića koji je kaparisan još u januaru, a Torinovim treninzima se priključio u martu. Procena italijanskih medija je da će Sirigu biti starter, a da će Srbin uz njega sticati iskustvo i dobijati šansu u kup utakmicama.

U Torinu su prezadovoljni dovođenjem Sirigua.

„Slavatore ima 30 godina i u najboljim je godinama za golmana. Presrećni smo što smo ga doveli jer je bio naš prvi izbor. Sa Pari Sen Žermenom je osvajao trofeje, bio najbolji golman u ligi, branio u Ligi šampiona i donosi nam ogromno iskustvo“, rekao je Torinov predsednik Urbano Kairo. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar