LE: Optimizam u timu Sarajeva!

Fudbaleri Sarajeva su otputovali u Moldaviju gdje ih očekuje susret prvog kola Lige Evrope protiv Zarie Balti.

Fudbal 28.06.2017 | 11:15
LE: Optimizam u timu Sarajeva!
Iako je “bordo tim” favorit u ovom susretu, u taboru tima iz Titove 38b su oprezni pred ovaj susret.

Pomoćnik trenera Mehmeda Janjoša, Zijad Švrakić istakao je kako svi očekuju da Sarajevo ostvari dobar rezultat protiv moldavske ekipe.

“Možda su oni nepoznanica za nas, ali smo i mi njima. Danas više nema slabih ekipa. Nama je ostalo da maksimalno disciplinovano i borbeno ostvarimo pozitivan rezultat kako bi pred našim navijačima ostvarili plasman u naredni krug takmičenja”, kazao je Švrakić i dodao da je prednost to što Sarajevo prvu utakmicu igra u gostima.

Advan Kadušić, fudbaler tima s Koševa, ističe kako je ekipa spremna za ovaj susret.

“Atmosfera je sjajna. Radili smo dobro na pripremama i spremili smo se maksimalno. Analizirali smo protivnika i znamo njihove pozitivne i negativne karakteristike. Idemo gore spremni da izvučemo što bolji rezultat kako bi na našem stadionu osigurali prolaz u drugo pretkolo”, kazao je Kadušić.

Mehmed Janjoš u ovom susretu neće moći računati na Franka Liivaka koji je povrijeđen, dok ostali igrači trebali konkurisati za početni sastav.

Utakmica se igra u četvrtak od 19 sati po našem vremenu u Kišnjevu. Sarajevo, ukoliko eliminiše moldavsku ekipu, u nastavku takmičenja očekuje kipranski Apolon Limasol.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar