Ivanić na samitu u Dubrovniku

Predsjedništvo BiH donijelo je danas odluku o uništavanju neispravne municije Oružanih snaga BiH, koja je identifikovana na lokacijama "Kula 2" u Mrkonjić Gradu i "Gabela" u Čapljini.

Bosna i Hercegovina 27.06.2017 | 18:04
Ivanić na samitu u Dubrovniku
Ministarstvo odbrane BiH zaduženo je da uništi sve količine neisprave municije.

Predsjedništvo BiH usvojilo je Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2016. godinu, te primilo k znanju Informaciju o službenoj posjeti delegacije Ministarstva odbrane BiH Ministarstvu nacionalne odbrane Kine, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojen je tekst Deklaracije Procesa saradnje u jugoistočno Evropi /SEECP/ Samita šefova država i vlada, koji će biti održan u Dubrovniku 30. juna, te platformu za nastup delegacije BiH na ovom Samitu.

Na ovom skupu delegaciju BiH predvodiće predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Predsjedništvo BiH donijelo je odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja više međunarodnih sporazuma, među kojima je sporazum između Savjeta ministara BiH i Vlade Makedonije o uslovima putovanja državljana dvije zemlje, te ugovora između BiH i Vlade Kine na području veterinarstva.

Na sjednici je donesena odluka kojom se odobrava zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Razvojnog programa UN /UNDP/.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

yugosloven

27.06.2017 16:06

JELI LIJEPO U DUBROVNIKU.

ODGOVORITE
Name

Cool

27.06.2017 17:19

Putuje se, troškari...

ODGOVORITE
Name

Opet napredak

27.06.2017 17:20

Jel opet zabiljezen napredak.

ODGOVORITE