Zbog Gvardiole odbio Čelsijeve silne milione!

Pošten gest Danija Alvesa koji bi malo ko napravio u modernom fudbalu.

Fudbal 28.06.2017 | 20:00
Zbog Gvardiole odbio Čelsijeve silne milione!
Neverovatno zanimljiva priča stigla je iz Brazila. Lokalni mediji prenose da je jedan od najboljih brazilskih fudbalera Dani Alves (34) na svoju štetu odbio unosnu ponudu Čelsija, kako bi ispoštovao svog nekadašnjeg trenera Pepa Gvardiolu.

Podsetimo, sjajni ofanzivni desni bek nedavno je raskinuo ugovor sa Juventusom posle godinu dana kako bi se pridružio nekadašnjem učitelju iz redova Barselone u Mančester Sitiju, ali se u ceo transfer umešao Čelsi. Plavci su poželeli da desnu stranu osveže upravo Alvesom koji je imao sjajnu sezonu u Seriji A i Ligi šampiona sa Starom damom, pa su mu poslali konkretnu ponudu sa nadom da će je ovaj prihvatiti.

A ona je glasila - 7.000.000 evra za godinu dana i standardno mesto u timu.

Ipak, ni ta ponuda nije bila dovoljna da spreči Alvesa da ponovo sarađuje sa Gvardiolom. Iako je ponuda Građana znatno niža, oko 5.000.000 evra po sezoni, Brazilac je fino odjavio Plavce rekavši da je već pružio ruku Pepu i da nije pošteno da ga izradi.

Svakako korektan potez brazilskog veterana i sjajna lekcija iz odanosti koja treba da posluži mnogim mlađim generacijama kao primer kako se treba ponašati.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar