Konte gradi novi Čelsi - da li i snažniji?!

Italijan spremio nekoliko zanimljivih rokada u svom oprobanom sistemu.

Fudbal 28.06.2017 | 23:00
Konte gradi novi Čelsi - da li i snažniji?!
Antonio Konte je trenutno vrlo „jalov“ na transfer pijaci, a da je takav bio tokom sezone titula se sigurno ne bi onako lako vratila na Stamford Bridž. Ipak, nema razloga za nervozu, iz kluba su najavili da će nova imena stići tek posle 1. jula kada se zvanično otvori transfer pijaca.

Prvi dan novog meseca doneće dosta novog u taboru Plavaca. Tada će biti objavljen i izgled novih dresova koje će ubuduće umesto Adidasa za Plavce praviti Najki, ali je mnogo važnije hoće li biti kvalitetnih fudbalera da nose te čuvene plave dresove.

Iako se poslovi obavljaju u tajnosti, imena novih pojačanja Česlija već su isplivala u javnost. U centru interesovanja Konteovog stručnog štaba je vezista Monaka Tjemue Bakajoko koji je predviđen kao zamena za našeg Nemanju Matića koji se izvesno seli u Mančester Junajted.

Drugi fudbaler koji bi trebalo da stigne među Plavce je Brazilac iz Juventusa Aleks Sandro, univerzalni levi bek koji je ubitačan i kao krilo, dakle idealan za formaciju 3-4-3, a prema navodima iz Italije njegov transfer od 70.000.000 evra je faktički dogovoren.

Nisku velikih kupovina zatvoriće verovatno Romelu Lukaku, Belgijanac iz Evertona čiji je povratak na Stamford Bridž od mnogih izvora označen kao gotov posao, posebno imajući u vidu svojevrsno nezadovoljstvo Dijega Koste kojem se izgleda ne igra više fudbal na Ostrvu.

Još jedno novo lice u redovima Plavaca od jeseni moglo bi da se pojavi i u poslednjoj liniji, a ono će doći iz sopstvenih redova. Radi se o Dancu Andreasu Kristensenu koji se vraća sa pozajmice iz Borusije iz Menhengladbaha i mogao bi odmah da se probije do prvog tima i nametne Konteu.

Ipak, dosta toga će zavisiti od prelaznog roka i želja koje Italijan bude u mogućnosti da sprovede. Ovo je samo jedna od mogućih varijanti nekog novog Čelsija, a nas zanima šta mislite, da li sa ovim igračima Plavci mogu da odbrane šampionsku titulu?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar