Matić među najbolje plaćenima u Junajtedu!

"Gardijan" piše da će reprezentativac Srbije na Old Trafordu zarađivati 155. 000 funti sedmično.  Alal vera - Matiću 9. 000. 000 godišnje! Transfer na Old Traford sasvim izvestan.

Fudbal 26.06.2017 | 19:45
Matić među najbolje plaćenima u Junajtedu!
Žoze Murinjo je svoju posljednju titulu u Čelsiju osvojio sa Nemanjom Matićem kao stožerom ekipe na sredini terena (vratio ga je iz Benfike na polovini sezone 2013/14, a na tron Premijer lige popeli su se 2015).

Isto želi da uradi kao menadžer Mančester junajteda, gdje mu je u prvoj sezoni nedostajao upravo igrač tog profila.

Naravno, fudbaler Matićevog renomea ima i odgovarajuću cijenu, pa će "crveni đavoli" izdvojiti oko 40 miliona funti na ime obeštećenja Čelsiju, dok će 28-godišnji Srbin, prema pisanju "Gardijana" sedmično zarađivati 155.000 funti.

Za njega će to biti ogromna povišica, s obzirom na to da ga je Čelsi plaćao 90.000 funti sedmično i da je prošle sezone dijelio 10. i 11. mjesto na internoj listi zarada, i to sa malo korišćenim pojačanjem iz marsejskog Olimpika, Belgijancem Mičijem Bačuaijem.

Lider je bio Eden Azar sa 200.000 sedmično, Sesk Fabregas imao je 156.000, veteran Džon Teri 150.000...

U Junajtedu će Matić odmah po zaključivanju transfera, a to bi moglo da bude već ove sedmice - izbiti na četvrto mjesto po "debljini čeka".

Ispred njega biće samo Pol Pogba sa 290.000 funti sedmično, Vejn Runi sa 250.000 i David De Hea sa 200.000, a vjerovatno bi bio i Zlatan Ibrahimović, da zbog njegove teške povrede koljena klub nije odustao od nastavka saradnje.

Celo leto vesti: Čelsi blizu Tijemuea Bakajoka. I poslednjih dana, mada priča traje dosta duže, uzročno-posledično: Mančester junajted na pragu dogovora sa Nemanjom Matićem. Pisali smo već o tome u više navrata, ali novina je u tome što je veliki broj engleskih medija - među njima i oni najpouzdaniji - izašao sa visinom plate koju će srpski reprezentativac imati na Old Trafordu.

Matić, doduše, ni do sada nije morao da brine za račune, pošto je na Stamford Bridžu imao 90.000 funti nedeljno što je na godišnjem nivou iznosilo nešto više od 5.300.000 evra. Međutim, tek sada će naplatiti dobre igre u Premijer ligi, jer mu je Žoze Murinjospremio ček na čak 155.000 funti nedeljno što preračunato u evre iznosi više od 9.000.000 evra godišnje!

Matić je i do sada bio najplaćeniji srpski igrač, ali sada će svoju poziciju učvrstiti. Štaviše, sada može da kaže da je bez svake sumnje najplaćeniji srpski igrač u istoriji fudbala. Mada je tu naravno i inflacija učinila svoje. Ranije jednostavno nije bilo toliko para u fudbalu.

Trenutno, preko 5.000.000 evra godišnje imaju Nemanja Gudelj u Tijanđin Tedi i Aleksandar Kolarov u Mančester Sitiju. Negde na otprilike tom nivou do sada je bio i Matić, ali je sa povišicom od više od 50 odsto koju će dobiti u Junajted daleko odmaći saigračima iz reprezentacije.

Kako navode ostrvski mediji, u Junajtedu se nadaju da će ceo posao ozvaničiti do kraja nedelje, mada bi smrt Murinjovog oca Feliksa mogla da prolongira stvar. Čelsi će na ime obeštećenja inkasirati oko 40.000.000 funti, odnosno nešto više od 45.000.000 evra.

U narednih nekoliko dana lekarski pregledi pa potpis. Najkasnije do 9. jula i polaska Junajteda na pripremnu turneju po SAD Matić će i zvanićno biti igrač giganta iz Mančestera.

Ostaje da se vidi kakve će uslove "izboksovati" Alvaro Morata ili neka druga potencijalna pojačanja o kojima se piše... Matić će svakako biti zadovoljan!

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar