De Bur novi menadžer Kristal Palasa!

De Bur kod Milivojevića! Reprezentativac Srbije dobio je novog menadžera u timu Kristal Palasa.  Milivojević dočekao De Bura - četvrtina premijerligaških trenera igrali za Barsu?! Kristal Palas ima novog šefa.

Fudbal 27.06.2017 | 22:30
De Bur novi menadžer Kristal Palasa!
Holanđanin Frank De Bur (47) u ponedeljak popodne će biti imenovan za menadžera Kristal Palasa, objavili su britanski mediji.

On će naslediti Sema Alardajsa, koji je zimus potpisao ugovor na dve i po godine, pa "digao sidro" nakon samo šest meseci rada i uz obezbeđen opstanak u Premijer ligi.

Novi trener srpskog reprezentativca Luke Milivojevića afirmisao se radeći u svom matičnom Ajaksu (2011-2016, osvojio četiri titule), ali se prošle jeseni "sapleo" na prvom profesionalnom koraku izvan Holandije.

De Bur se na klupi Intera zadržao nepuna tri meseca, pošto kineski vlasnici kluba nisu verovali da može da izvede tim na pravi kolosek.

Popularni "orlovi" pregovarali su i sa Argentincem Maurisiom Pelegrinom, ali je on prihvatio ponudu Sautemptona.

Maurisio Pelegrino je izabrao Sautempton, Frenk de Bur je, sada i zvanično, preuzeo dirigentsku palicu u Krista Palasu Luke Milivojevića. Ugovor je potpisan na tri sezone, pa su Orlovi postali i peti klub koji će u sledećoj sezoni voditi bivši igrač Barselone.

Jer pored De Bura i Pelegrina, tu su naravno i Pep Gvardiola u Mančester Sitiju, Ronald Kuman u Evertonu i Mark Hjuz u Stouku.

S tim da će svi imati manje-više prilično različite ciljeve. De Burov će biti da posle blistavih šest meseci pod vođstvom Sema Alardajsa pokaže da Palas nije tim koji treba da brine za opstanak.  Neće mu biti lako, jer Palasova uprava ume da se iskali baš na trenerima, pa će legendarni Holanđanin biti peti trener Orlova u poslednje četiri godine.

De Bur je bez posla otkako je u novembru napustio Inter posle tri razočaravajuća meseca. Pre toga, bio je impresivan u Ajaksu sa kojim je kao igrač osvojio Ligu šampiona, a kao trener četiri puta prvak Holandije.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar