EP: Španija naslijedila Srbiju na tronu!

Treće zlato na EP! Košarkašice Španije osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Češkoj pošto su u finalu bile bolje od selekcije Francuske rezultatom 71:55.  Crvena furija demonstrirala silu u finalu protiv Francuske! Istorija: Bronza za Belgiju na EP! Ženska košarkaška reprezentacija Belgije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Košarka 25.06.2017 | 23:10
EP: Španija naslijedila Srbiju na tronu!
Izabranice Lukasa Mondele Garsije po treći put u istoriji su se popeli na krov Evrope.

U prvoj četvrtini viđena je izjednačena borba, da bi posle toga Špankinje u potpunosti preuzele kontrolu i brzo stekle veliku prednost koja je bila nedostižna za Francuskinje.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Sančo Litle sa 19 poena, dok je Alma Torens dodala poen manje, a Ana Kruz je meč završila sa 12 postignutih poena.

U ekipi Francuske Selin Dimer se istakla sa 15 poena, dok je Diandra Čačuang je ubacila deset poena.

Španske košarkašice ponovo su prvakinje Evrope, drugi put u poslednje četiri godine! Crvena furija je u finalu kontinentalnog šampionata u Pragu ubedljivo savladala Francusku sa 71:55 (21:18, 18:12, 17:10, 15:15).

U utakmici za treće mesto o bronzanu medalju selekcija Beglije bila je dominantna u okršaju sa Grčkom - 78:45.

Španija je u večerašnjem finalu bila bolja u svim segmentima igre i to od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Samo u prvoj četvrtini delovalo je kao da bi Francuskinje mogle da pruže ozbiljan otpor, ali je ta nada veoma brzo pala u vodu već u drugom kvartalu.

Kada je Španija u trećoj četvrtini došla do dvocifrene prednosti bilo je jasno da Francusku čeka katastrofa. Na kraju nisu Francuskinje čak uspele ni da ublaže poraz.

Najefikasnije u pobedničkoj ekipi bile su Sančo Litl sa 19, Alba Torens sa 18, odnosno Ana Kruz sa 12 poena. Kod Francuskinja je Selin Dumerk bila najefikasnija sa 15 poena.

Istorija: Bronza za Belgiju na EP! Ženska košarkaška reprezentacija Belgije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Belgijanke su u utamici za treće mesto savladale slekciju Grčke rezultatom 78:45 i tako osvojile prvu istorijsku medalju za svoju zemlju.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Kim mesdah sa 18 poena, dok je Ema Miseman ubacila 15, a En Voters je zabeležila 14.

U ekipi Grčke Evantija Malci se istakla sa 13 poena, dok je Marija Fasula je dodala devet.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar