Pola tima će igrati i naredni ciklus!

Ima i jedna dobra vest sa Evropskog prvenstva za mlade. . .

Fudbal 25.06.2017 | 23:45
Pola tima će igrati i naredni ciklus!
Na redu su mečevi završnice Evropskog prvenstva za mlade, ali je za Srbiju bio kraj već posle dva kola zbog jednog osvojenog boda u sistemu takmičenja koje ne prašta kikseve.

Mlada reprezentacija Srbije porazom se oprostile od Bidgošća, drugim na turniru, i sa jednim remijem protiv Makedonije se vraća u domovinu. Utisak je da u ovako teškoj grupi (Španija, Portugal i Makedonija) iz koje praktično prolazi samo jedna ekipa dalje i to još bez najboljeg igrača Sergeja Milinković-Savića, što su objektivni argumenti za razliku od sreće za koju se uhvatio naš selektor Nenad Lalatović, i nismo mogli mnogo bolje.

Očekivanja su bila veća kada je u pitanju bodovni saldo, ali ono što više bode oči su nervoza, kartoni, individualne greške i loše partije u druga dva susreta.

Za neke od igrača ovo su bili i poslednji mečevi za mladu reprezentaciju i oni će sada moći da igraju samo za seniore, dok je dobra vest to da je dobar deo ove generacije "slobodan" i za naredni ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji i San Marinu.

Ostajemo tako bez svih igrača rođenih pre 1. januara 1996. godine, ali selektor, još se ostaje da se vidi ko će to biti, će imati dobru bazu, mnogo je onih koji su bili i "zlatni".

U narednom ciklusu kvalifikacija, u kojima igramo protiv Jermenije, Austrije, Rusije, Makedonije i Gibraltara, najstariji će biti: Filip Manojlović (Crvena zvezda), Milan Gajić (Bordo), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Vukašin Jovanović (Zenit), Marko Grujić (Liverpul), Andrija Živković (Benfika), Saša Lukić (Torino) i Nemanja Radonjić (Čukarički).

Tu su još i Boris Radunović (Atalanta) i Nemanja Mihajlović (Partizan) koji su igrali u prethodnim kvalifikacijama, dok su od mlađih (rođeni 1997. godine), na ovom prvenstvu igrali i Vanja Milinković-Savić (Torino), Nikola Milenković (Fiorentina) i Đorđe Nikolić (Bazel).

Naravno, nije nemoguće da neki od ovih igrača ne nastupaju za mladu reprezentaciju iz razloga što su je "prerasli" (Lazar Marković je recimo mogao da igra na ovom EP), ali pretpostavka je da će mnogi od njih ostati pri ovom uzrastu u kom će biti najiskusniji.

Na kraju krajeva i jedan Bane Ivanović je za "orliće" odigrao 38 utakmica, a da ne pričao o Džejmsu Milneru koji je za mladu reprezentaciju Engleske upisao 46 nastupa za pet godina.

Nije još uvek zvanično da li će Nenad Lalatović nastaviti svoj mandat na klupi "orlića" ili će ga zameniti Milan Obradović koji je igrače koji nisu pozvani za EP već testirao na dve pripremne utakmice tokom juna i šansu dao igračima poput Luke Jovića, Srđana Babića, Ivana Šaponjića, Miloša Pantovića, Lazara Zličića, Nikole Srećkovića, Nemanje Ćalasana, Anesa Ruševića itd.

Prvi meč u kvalifikacijama igra se već 1. septembra protiv Gibraltara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar