Mali signali Donarume izazvali euforiju!

Navijači su spremni da oproste! Krivac je Rajola, a ne Điđo! Čak i Juventusovi navijači se u nekim pitanjima slažu sa Milanovim.

Fudbal 23.06.2017 | 21:15
Mali signali Donarume izazvali euforiju!
Umesto odlasku Đanluiđija Donarume iz Milana ili sedenju na tribinama u narednih godinu dana, prethodna dva dana u Italiji se više priča o šansama za novi dogovor maldog golmana i kluba. Mali signali da je na pomolu novi dogovor su sve jači...

Milan je poslao poruku Donarumi da opet razmisli i da opet otvore pregovore, a da će klub stabilizovati situaciju sa navijačima koji su prethodnih dana kipteli od besa zbogĐiđove odluke da odbije 5.000.000 evra po sezoni. Mladi golman je spreman na nove razgovore, a poseta trenera Montele Donaruminoj porodičnoj kući je popravila šanse Rosonera. Donarumin otac Alfonso je rekao da se porodica neće mešati u konačan izbor, ali i prenela stav da mladi golman nikada nije razmišljao o odlasku iz Milana. Što znači da šanse postoje...

„Nadam se da će se ova medijska oluja smiriti. Montela je čovek koji je upoznat sa ovakvim vrstama pritisaka. Nećemo uticati na Điđove odluke. Želimo samo ono što je najbolje za njega i njegovu sreću“, rekao je Donarumin otac Alfonso.

Donaruma je bio očajan zbog postupaka navijača koji su ga na EP u Poljskoj gađali parama i zbog oluje na društvenim mrežama u kojem se mladom golman čak pretilo i smrću. Nije očekivao tako nešto jer je u klubu od malih nogu i nada se oproštaju.

Za tako nešto postoje dobre šanse... Naravno, ako Rajola ne istraje u želji da naplati transfer i proviziju od Real ili nekog drugog zainteresovanog kluba.

Jedna ugledna PR agencija je sprovela anketu na za potrebe Gazete delo Sport o situaciji sa Donarumom. Na uzorku od 1.000 ispitanika (koji su se izjasnili za koji klub navijaju) je sprovela istraživanje o raspoloženju među navijačima oko Donarume. Očigledno je da priče o otvaranju novih pregovora utiču i na navijače koji su smekšali stav i spremni su da oproste golmanu ako se predomisli.

Prvo pitanje glasilo: Da li biste oprostili Donarumi ako se predomisli?

Potvrdno je odgovorilo 61 odsto navijača. Čak 76 odsto ispitanih Milanovih navijača je spremno da oprosti, a čak 59 odsto Juventusovih navijača bi oprostilo mladom golmanu da je reč o njihovom klubu. Slično razmišljau i navijači ostalih klubova. Njih 59 odsto bi prešlo preko svega ako se Donaruma predomisli. Suprotno je odgovorilo oko 20 odsto navijača Milana, Juventus i ostalih klubova je 17 odsto ukupnog broja ispitanih neodlučno.

Ulkupno 40 odsto navijača ne podržava Donaruminu odluku da odbije ponudu za novi ugovor, a čak 80 odsto Milanovih navijača misli tako. Samo 13 odsto tifoza milanskog kluba razume Donarumine razloge za ovaj potez, dok 40 odsto Juventusovih navijača smatra isto, ali i 33 odsto Juventina ne podržava odbijanje Donarume.

Možda i najzanimljivije je treće pitanje, o tome ko je krivac za celu aferu.

Navijači ne vide Donarumu kao glavnog krivca već njegovog menadžera Mina Rajolu. Od ukupnog broja ispitanika, njih 45 odsto smatra Rajolu odgovornim za sve što se desilo. Među Milanovim navijačima je taj postotak 66 odsto, među Juventusovim 38 odsto, a među navijačima ostalih klubova 40 odsto.

Donarumu odgovornim smatra sao 22 odsto ispitanih navijača. Tačnije, njegove motive da ode u klub koji je na višem nivou od Milana. Samo 18 odsto Milanovih navijača smatra da je Donaruma iz ovih razloga doneo konačnu odluku, a slično razmišlja i 29 odsto Juventusovih navijača. Milan je etiketiran kao krivac od strane 7 odsto navijača jer nije dostavio adekvatnu finansijsku ponudu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar