NBA draft: Jaramaz kod Karmela, Čančar kod Jokića!

NBA timovi su u noći između četvrtka i petka izabrali četvoricu igrača iz srpskih klubova na ovogodišnjem draftu.

Košarka 23.06.2017 | 12:30
NBA draft: Jaramaz kod Karmela, Čančar kod Jokića!
Ognjen Jaramaz, Vlatko Čančar i Alfa Kaba su trojica igrača Mega Leksa koji bi svoju karijeru od naredne sezone mogli da nastave u NBA ligi.

Uz njih je tu i Džona Bolden, igrač koji je nedavno prešao u redove Crvene zvezde iz FMP Železnika.

Jaramaz je jedini igrač poreklom iz Srbije na NBA draftu, dok su Čančar, Kaba i Bolden iz Slovenije, Francuske odnosno Australije. Srpskog igrača su na 58. mestu izabrali Njujork Niksi, pa bi Jaramaz mogao da postane deo tima Fila Džeksona, Karmela Entonija i Kristapsa Porzingisa. Na Velikoj jabuci mnoge stvari ne štimaju već dugo vremena, u timu Niksa nema prave hemije pa nema ni rezultata, što bi moglo da otvori prostor za srpskog igrača.

Osim toga, sve se češće priča o tome da su i Entoni i Porzingis na izlaznim vratima kluba na početku leta.

Na draftu je od igrača iz srpskih klubova na najvišoj poziciji bio Džona Bolden koga su Filadelfija Seventisiksersi izabrali sa 36. mesta. On bi mogao da se pridruži prvom piku sa drafta Markelu Fulcu, ali i Dariju Šariću i Džoelu Embidu u ekipi koja svoju reizgradnju zove "Proces".

Mladog Slovenca, Vlatka Čančara su sa 49. mesta birali Denver Nagetsi pa bi tako slovenački bek mogao da se pridruži našem Nikoli Jokiću u timu iz Kolorada.

Alfa Kaba je izabran sa poslednjeg 60. mesta na draftu, na kome je pre nekoliko godina bio i Luka Mitrović. Kaba bi mogao da se preseli u Atlantu jer ga je birao tim Atlanta Hoksa, za koji je pre nekoliko sezona igrao Pero Antić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar