Bivši ministar ukida antifašizam

Nekadašnji hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović pozvao je danas na ukidanje antifašističkih proslava u Hrvatskoj.

Region 22.06.2017 | 18:50
Bivši ministar ukida antifašizam
"Moramo prekinuti praksu da se pod maskom slavljena antifašizma sistematski rehabilituje komunistički totalitarizam Jugoslavije", rekao je Hasanbegović na komemoraciji ustašama i hrvatskim civilima ubijenim tokom Drugog svjetskog rata.

Komemoracija kod jame Jazovka održana je pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar Kitarović.

Izaslanik hrvatskog predsjednika Andrija Hebrang optužio je Vladu Zorana Milanovića da je "željela da zataška ove zločine", te pozvao premijera Andreja Plenkovića da posebnim zakonom i osnivanjem kancelarije otkrije sva slična stratišta, prenose hrvatski mediji.

"Oni koji nam ne dozvoljavaju ta otkopavanja to su poštovaoci zločinačke ideologije, to su njihovi sljednici koji ih štite, to su oni koji vode Hrvatsku samo zato da bi prikrili te zločine", rekao je Hebrang.

Nezavisni poslanik u Hrvatskom saboru Željko Glasnović, poznat po svojim ekstremno desnim stavovima, kaže da su "za te zločine odgovorni boljševički satanisti".

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Karadoz

22.06.2017 17:08

Pa to je Balkansko svi se guraju da budu na strani porazenih u WWII

ODGOVORITE
Name

Ustasa

22.06.2017 17:53

Covicev jaran i Milin drugar

ODGOVORITE
Name

Kasno pali

22.06.2017 21:39

Ovaj mali kasno pali al kad upali sprda se sa ustaskim sentimentima po lijepoj njihovoj.Mora da mu je dedo bio ministar kod Pavelica.

ODGOVORITE
Name

007

23.06.2017 05:52

Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide.

Name

E Moji Ludi Srbi

23.06.2017 16:38

Ne razumijem komentare, a ni naslov. Znači masovna ubistva komunista nisu zločin i treba ih i dalje sakrivati? Šta oni su imali pravo cmekati kog stignu?

ODGOVORITE