Zvezdin ''Atomski mrav'' na radaru Seltika!

Srđan Plavšić, krilni napadač Crvene zvezde i mlade reprezentacije, ponovo se našao na listi želja menadžera Seltika Brendana Rodžersa.

Fudbal 23.06.2017 | 16:00
Zvezdin ''Atomski mrav'' na radaru Seltika!
Plavšić je opet na Seltikovom radaru zahvaljujući dobrim partijama na Evropskom prvenstvu u Poljskoj za igrače do 21 godine.

Rodžers je tako obnovio intereseovanje za omalenog fudbalera, pošto je prethodno slao skaute u Beograd, na mečeve sa Partizanom i Čukaričkim.

Mediji na Ostrvu preneli su informaciju da se šef skauta Seltika Li Kongerton sprema na put za Bidgošć kada će se ‘Orlovi’ sastati sa Španijom, koja je već obezbedila plasman u polufinale.

Crvena zvezda je procenila da Plavšić, koji zbog svoje konstitucije i načina na koji igra ima nadimak ‘Atomski mrav’, vredi 1.700.000 evra, a on je istakao da je spreman na transfer u inostranstvo kako bi podigao svoju karijeru na viši nivo.

Britanski “Dejli rekord” podsetio se da je Srđanov prvi klub bila Vojvodina, ali da su mu tamo rekli da je suviše mali za profesionalno bavljenje fudbalom. On je 2012. počeo karijeru u ČSK iz Čelareva, dve godine kasnije potpisao za subotički Spartak (imao samo 17 godina), da bi posle samo jedne sezone na severu Zemlje zaslužio poziv ‘crveno-belih’.

Nastupao je za selekcije nacionalnog tima do 20 i 21 godine, da bi u Kataru zabeležio debi i za A selekciju Srbiju.

Spomenuti list dodaje da zbog svoje brzine i tehničkih mogućnosti pravi velike probleme protivničkim odbranama, kao i da je talenat za snalaženje na malom prostoru nasledio od oca Petra, koji je bio igrač futsala. Ističe se i da poseduje snažan udarac levom nogom, što je nekoliko puta dokazao ove sezone, postizavši golove van kaznenog prostora.

Plavšiću ugovor ističe sledećeg leta, ali je on nekoliko puta isticao da ima nameru da pređe u neki inostrani klub.

“Sada sam spreman. Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi čitav svoj život, ali mladi fudbaler ne sme da provede čitavu karijeru u jednom srpskom klubu. Mora da napravi korak napred i ode u inostranstvo. Razgovaraću sa ljudima iz kluba i svojim menadžerom o sledećim koracima. Videćemo koji klub je za mene najbolji”, izjavio je pre prvenstva u Poljskoj.

Osim Seltika, za njegove usluge zainteresovani su praška Sparta, Bazel i Bursaspor.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar