Status kandidata početkom 2018.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić istakao je, u razgovoru sa predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom, da je iza BiH njena najuspješnija evropska godina, ali da ima još puno posla, te izrazio očekivanje da će BiH najkasnije u prvom kvartalu naredne godine dobiti status kandidata.

Bosna i Hercegovina 20.06.2017 | 18:00
Status kandidata početkom 2018.
Zvizdić je na sastanku sa Tuskom u Briselu istakao da je u jedinstveni informacioni sistem za podršku evropskih integracija BiH do sada ubačeno oko 20.000 stranica odgovora na upitnik, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH. 

On je istakao snažno opredjeljenje Savjeta ministara BiH da održi pozitivan zamah, nastavi sa reformskim procesima i napretkom u evropskim integracijama, te naglasio bitnost valorizacije postignutih rezultata i kontinuirane podrške EU institucija i država članica u tom procesu. 

Zvizdić je informisao Tuska o tome da BiH, kao zemlja istinski posvećena promociji mira, stabilnosti i prosperiteta u regionu, aktivno radi na jačanju regionalne saradnje u svim oblastima, kao i na ubrzanju procesa evroatlantskih integracija regiona. 

On je rekao da je Savjet ministara BiH već održao zajedničku sjednicu sa Vladom Srbije, da će uskoro biti održana i jedna sa Vladom Hrvatske, te da se radi i na pripremi sjednice sa Vladom Crne Gore, što ubrzava rješavanja značajnih bilateralnih pitanja i doprinosi relaksaciji političkih odnosa u regionu.

Sastanku, tokom kojeg je Zvizdić informisao Tuska o političkoj situaciji u BiH, napretku na evropskom putu i reformskim procesima, posebno u vezi sa pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije, prisustvovali su direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović i šef Misije BiH pri EU, ambasador Lidija Topić.

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

NO EU!

20.06.2017 16:23

Mi necemo u EU! Hocemo referendum! Sta da radimo tamo sa fasistima i ustasama!?

ODGOVORITE
Name

Knez

20.06.2017 17:13

Eto ti sa Dodikom provodi referendum. Ja vadim papire i idem u EU da radim.

Name

re NO

20.06.2017 19:28

Referendum je dnevnopoliticki a EU je za zivotnu egzistenciju ja dnevno ne razmisljam nego zivotno ti zivi u raljama politikanstva garant ces raditi za tri joje

Name

Dr

20.06.2017 19:29

Samo u EU tad ce nasi politicari biti na robiji za kriminal i lopovluk

Name

Oce masala

20.06.2017 16:28

Oce masala.Primite nas razvaljeni smo.Ne znamo mi nista napraviti.Drzavu?Sacuvaj Boze.

ODGOVORITE
Name

Silly song

20.06.2017 16:47

U septembru biće u oktobru, u oktobru biće u novembru...

ODGOVORITE
Name

General

21.06.2017 18:21

Kako su nastavili da razijaju drzavu i zaposljavaju narod to sledece godine ce se sve morati ponovo raditi kako ce se statisticki podaci izmijeniti.

ODGOVORITE