Matić želi u Mančester Junajted!

Srpski reprezentativac Nemanja Matić želi da pređe iz Čelsija u Mančester Junajted, prenose engleski mediji.

Fudbal 22.06.2017 | 08:00
Matić želi u Mančester Junajted!
Matić je jedan od igrača na listi želja Žozea Murinja, a Srbina takođe ima želju da ponovo sarađuje sa Portugalcem.

Kako prenose mediji sa Ostrva, Matić je uveren da neće imati mesta u timu kod Antonija Kontea sledeće sezone, pa želi što pre da napusti Stamford Bridž.

Upravo je Murinjo doveo Matića u Čelsi 2014. iz Benfike, a on je u međuvremenu bio jedan od najboljih igrača "plavaca".

Prošle sezone je nastupio na 38 utakmica i postigao dva gola, ali veruje da će ostati bez mesta u startnoj postavi zbog Nogoloa Kantea.

Osim Matića, Murinjo na mestu zadnjeg veznog u Junajtedu kao podršku Polu Pogbi vidi i univerzalca Totenhema Erika Dajera.

Takođe, poslednjih nedelja se spekuliše o dolasku napadača Alvara Morate, a u igri je navodno čak i povratak Kristijana Ronalda, koji ima problema sa porezom u Španiji.

Murinjo je do sada doveo samo jednog igrača, stigao je štoper Viktor Lindelof iz Benfike za 35 miliona evra.

Poslednji susret bio je gorak

I dalje je enigma odnos Matića i Murinja s obzirom na poslednji meč na kojem je Portugalac vodio Čelsi pre nego što je otpušten u decembru 2015. Murinjo je izveo Srbina već u 28. minutu utakmice protiv Sautemptona, iako nije bilo povrede ili nekog sličnog problema.

"Osećam se očajno zbog izmene. Neki igrači reaguju na to i naprave problem, videli ste da ja nisam, jer poštujem trenera, klub i tim. Teško je, moraš da igraš i osetiš to. Znam da sam uradio pravu stvar kada sam seo na klupu. Ponosan sam što nisam reagovao", rekao je tada vidno nezadovoljni Matić.

Žoze Murinjo hoće Nemanju Matića, a i srpski fudbaler želi u Mančester Junajted! Svi preduslovi za veliki transfer su tu, ostaje da počnu konkretni pregovori i da se pređe na stvar.

Zašto bi Matić napustio Čelsi posle sjajne šampionske sezone u kojoj je bio jedan od ključnih igrača? Izgleda da odnos sa Konteom i nije baš idiličan. Uostalom, Konteovodnos prema Dijegu Kosti i gest kada je SMS porukom rekao igraču da više ne računa na njega je dovoljna opomena svim prvotimcima kako mogu da prođu kod Italijan bez obzira na stare zasluge. A s obzirom da je Konte sinoć dgovorio produženje ugovora, jasno je da će odlučivati o svemu na Stamford Bridžu. Matićevo ime se uz Kostu, Fabregasa i još neke iskusnije igrače dovodilo u vezu sa odlaskom ovog leta...

Konte traži pojačanje na poziciji zadnjeg veznog, Čelsi je krenuo svim silama na Monakovog razarača Tjemuea Bakajoka i on će najverovatnije zauzeti Matićevo mesto u startnoj pstavi u tandemu sa Kanteom. Naravno, Čelsi ju je potreban veći fond igrača za sledeću sezonu s obzirom na „tanku“ klupu i to da ih naredne sezone očekuje igranje u Ligi šampiona, pa bi i u slučaju Matićevog ostanka bilo dovoljno minutaže za sve.

Ipak, Srbin ne želi da rizikuje i prema navodima ostrvskih medija, želi da se pridruži bivpem šefu Žozeu Murinju na Old Trafordu. Portugalac želi igrača poput Matića kao pojačanje u veznom redu. Pojavljivala su se još neka imena, a na kraju su kao opcije ostali Matić i Erik Dajer iz Totenhema. Englez je skuplja varijanta i Totenhem nije spreman da ga proda, dok je Matićeva prednost to što ga Murinjo dobro pozanje i što ga je doveo u Čelsi. Posebni vrlo dobro zna šta može da očekuje od Nemanje Matića i spreman je da izdvoji novac za dovođenje.

Druga opcija je da Čelsi iskoristi Matića kao deo transfera za Aleksa Sandra iz Juventusa, ali ako se Srbin bude pitao, ta opcija otpada jer hoće u Mančester Junajted. Naravno, na Old Trafordu bi i zaradio više.

Murinjo i Matić su imali sjajnu saradnju u Čelsiju sve do pred sam odlazak Portugalca kada je izgubio kompas i počeo u svima da traži krivca. Tako je Matić u meču protiv Sautemptona doživeo neprijatnost da ga Murinjo uvede pa izvede iz igre kako bi ga etiketirao kao jednog od krivaca za debakl. Matić je kasnije priznao da mu nije bilo svejedno zbog toga, ali je sa Murinjom ostao u dobrim odnosima o čemu svedoči i sadašnje interesovanje Mančester Junajteda.

Preduslovi za transfer su tu jer sve tri strane su raspoložene za posao. Sada sledi konkretniji deo posal i da se pređe pregovore. Konačnu cenu još niko ne pominje, ali je gotovo sigurno da će Matić postaviti rekord kao najskuplji srpski fudbaler svih vremena i da bi transfer trebalo da iznosi oko 30.000.000 evra.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar