LE: Sarajevski rivali optimisti!

Treneri Sarajeva i Željezničara Mehmed Janjoš i Slavko Petrović zadovoljni su ishodom žrijeba u prvom kolu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

Fudbal 20.06.2017 | 09:15
LE: Sarajevski rivali optimisti!
"Bordo" tim je današnjim žrijebom u Nionu za rivala izvukao moldavsku Zariju, dok su komšije sa "Grbavice" za rivala u prvom kolu kvalifikacija Lige Evrope dobile crnogorsku Zetu iz Golubovaca.

Stratega ekipe sa "Koševa" Mehmeda Janjoša najviše raduje što će njegova ekipa prvu utakmicu igrati u gostima.

"Sarajevo će igrati protiv moldavske Zarije. Riječ je sigurno o dobroj ekipi, koja je prošlosezonski osvajač Kupa Moldavije i u ovom trenutku nam je najvažnije da prikupimo što više informacija o njima, kako bi se adekvatno pripremili za utakmicu. Sigurno je dobro što prvu utakmicu igramo u gostima", izjavio je Janjoš, a prenijeli sarajevski mediji.

Sarajevo će prvu utakmicu igrati u Moldaviji 29. juna, a revanš je na rasporedu sedam dana kasnije na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Zadovoljstvo dobijenim protivnikom nije krio ni trener Željezničara Slavko Petrović, koji je naglasio da se nada prolasku u narednu rundu takmičenja iako je za protivnika dobio nezgodnu Zetu.

''Mislim da bi bilo bolje da smo prvu utakmicu igrali u gostima, ali šta je tu je, ne može se ništa promijeniti. Moramo ući maksimalno ozbiljno da napravimo dobar rezultat''.

Trener Želje je dodao da još nema informacije u vezi narednog protivnika, ali je svjestan da je riječ o veoma kvalitetnom sastavu.

''Sada u suštini imamo par informacija, dobićemo nekoliko snimaka tako da ćemo analizirati protivnika. Bio sam sa Radnikom dvije godine dole na pripremama, imaju dosta mladih igrača. To je ekipa koja je sa Budućnosti i Mladosti imala po 57 bodova, nije za potcjenjivanje sigurno. Imaju nekoliko jako mladih i kvalitetnih igrača, sigurno ekipa za poštovanje, ali mislim da smo kvalitetniji od njih. Ako na terenu pružimo 100 odsto, mislim da ćemo proći dalje'', završio je Petrović.

Ukoliko sarajevski plavi sa "Grbavice" eliminišu Zetu, u narednoj rundi će igrati protiv pobjednika dvomeča između švedskog AIK-a i Klaksvika s Farskih Ostrva, dok će Sarajevo u slučaju prolaska moldavske Zarije igrati protiv kiparrskog Apolona iz Limasola.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar