Pamela Anderson: Amerika je glavni siledžija

Glumica, filantrop i aktivistkinja za prava životinja Pamela Anderson napisala je otvoreno ljubavno pismo Džulijanu Asanžu u kom izražava zabrinutost zbog njegove trenutne pozicije i poziva svetske lidere (i narod Kine) da potpišu peticiju za njegovo hitno puštanje.

Zabava 19.06.2017 | 09:03
Pamela Anderson: Amerika je glavni siledžija
"Pomisao na Džulijana me natera da se zapitam, koji je najseksepilniji kvalitet koji muškarac može da ima. Sigurno su to hrabrost i odvažnost", napisala je Anderson u pismu koje je naslovila: "Zašto sam srcem uz Džulijana".

Ona je pohvalila osnivača WikiLeaks-a zbog njegove predanosti istini i ukazala na licemerje svetskih lidera, a vladu SAD opisala kao "glavnog siledžiju, supermoćnika sa 1.200 vojnih baza širom sveta".

Glumica je takođe kritikovala premijerku Velike Britanije Terezu Mej, nazvavši je "najgorim premijerom u živom sećanju".

"Tereza Mej i njena Pirova pobeda. Tereza Mej koja neće da se rukuje sa žrtvama požara u Grenfelu. Koja ne brine o sirotom narodu. Koja ne brine o pravdi i miru. Koja ne brine o Džulijanu", napisala je Anderson.

Ona je Džeremija Korbina uporedila sa Asanžom, dodavši da "obojica znaju koliko svirepi mogu biti britanski mediji i kako je nepravedna postojeća vlada".

Ona zatim poziva Emanuela Makrona i prvu damu Francuske Brižit Tronje da se vide na sastanku u julu i "porazgovaraju o Džulijanovoj situaciji".

Anderson je apelovala i na Donalda Trampa, njegovu ćerku Ivanku "desnicu" i "anti-Klintonsku levicu" da zajedno potpišu peticiju za Asanžovo puštanje, hrabro tvrdeći da je "WikiLeaks pokušaj da se Prvi amandman američkog ustava predstavi ostatku sveta".

Ona je osudila "geopolitčko sudaranje rogovima" između svetskih lidera i primetila da bi "Džulijanovo oslobađanje promenilo sve".

Glumica je obećala da će napisati ljubavno pismo narodu Kine i posetiti tu zemlju, ako kineska vlada podrži Asanžovo puštanje.

Završila je pismo pesmom "Invictus" upućenom Asanžu i rečima: "Volim te. Pamela".
Asanž je odgovorio na svoj minimalistički način na Twitteru. "Ovo je zaista štogod".

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar