Priča: Mislili da je izdajica, kad ono heroj Partizana!

Reč je o Nemanji Stevanoviću, momku koji je u crno-belom dresu imao trnovit put do slave.

Fudbal 19.06.2017 | 23:30
Priča: Mislili da je izdajica, kad ono heroj Partizana!
Nemanja Stevanović stoji na šipci ispred Grobara i vodi navijanje... Pobedničko!

A, do nedavno je za mnoge partizanovce bio "mina" među stativama gola crno-belih, označen kao kritična karika šampionskog lanca Marka Nikolića.

Besmislice da će pomoći Zvezdi raspršio je odbranom sezone. Mnogi bi posustali, predali se, ali je u Nemanji proradio inat. Kako je dobijao više minuta, tako je branio sve bolje, a potpuni trijumf doživeo je u poslednjem minutu sezone - u finalu Kupa. Igrom sudbine, upravo protiv "večitog rivala".

"Bomba" Nenada Milijaša, iz prave poslastice za kaptena crveno-belih, završila je na vrhovima prstiju crno-bele "jedinice". Pročitao je Stevanović iskusnog protivnika i panterskom intervencijom sačuvao mrežu.

Ali, tu nije kraj.

Lopta je ponovo ubačena u šesnaesterac Partizana, međutim, golman "parnog valjka" je grabi ispred protivnika. E sada je sve završeno. Ljudi grb i počinje veliko slavlje.

Nemanja Stevanović je postao junak Partizana!

"Svašta se pričalo za mene. Da imam tetovaže drugog kluba, da idem na utakmice Zvezde, da ću namerno kiksnuti i tako izbaciti Partizan iz šampionske trke... Mnogo mi je drago što sam konačno dokazao da te priče nemaju veze sa istinom", počeo je Stevanović.

I nije mu bilo lako... Dva kiksa protiv Javora i Voždovca nikako nisu mogli da ubede navijače da je golman Partizana svim srcem uz klub i ekipu.

"To je Partizan! Mi moramo da se nosimo s tim i za onog ko nije spreman da prihvati takvu vrstu pritiska jednostavno nema mesta u klubu. Uvek imate dobre i loše komentare. U mom slučaju, priča je izašla iz okvira normalne. Na sreću, imao sam veliku podršku od pravih navijača Partizanam, od Grobara. Podržali su me posle prve utakmice i sve do kraja sezone. Zahvalan sam im puno, uspeo sam da te probleme ostavim po strani i da završim posao na pravi način."

O uspehu ove generacije Partizana dugo će se pričati.

"Neverovatna sezona za ceo tim, uspeli smo da osvojimo 'duplu krunu' šesti put u istoriji kluba. Za mene se sve brzo odigralo... Kljaja (Filip Kljajić) je odlilčno branio do povrede, onda sam uskočio kao s neba. Bilo je to veliko iskustvo za mene i odgovornost. Nismo imali prava na kiks u trci sa Crvenom zvezdom, morali smo da dobijemo sve i mislim da smo sasvim zasluženo podigli oba trofeja", stava je mladi čuvar mreže Partizana.

Stevanović je priliku da brani dobio u trenucima kada se rešavala Superliga i završavao Kup. U posebnom sećanju ostaće mu duel sa Radničkim na Čairu, ali ne i na prvom mestu. Ta pozicija je rezervisana za susrete sa Crvenom zvezdom.

"Utakmica u Nišu je definitivno bila presudna za prvenstvo. Kup je, ipak, na prvom mestu i večno se pamti", nema dilemu Stevanović.

BORBA ZA "JEDINICU" I SARADNJA SA ĐUKIĆEM

Počele su nove pripreme i još jedna borba za "jedinicu".

"Partizan ima četiri odlična golmana. Između nas vlada zdrava konkurencija, borimo se trudom i radom na treninzima. Ali, ko god da bude prva opcija trenera Miroslava Đukića, mi ćemo ga podržati. Tako je bilo i prošle sezone, ne vidim razlog da ne bude i ove. Zdravo rivalstvo!".

Rana je faza priprema, ali uveliko se radi i s loptom.

"Nismo imali individualne razgovore s Đukićem. Pričali jesmo... Polako se upoznajemo, kako on nas, tako i mi njega, načine rada, ideje... Nema mnogo vremena, kvalifikacije su blizu i treba se što bolje spremiti, a ne trošiti vreme na suve kondicione treninge. Mislim da je ovako najbolje, jer mi smo svi profesionalci i niko nije ispao iz forme. Pauza nije bila duga", smatra golman "parnog valjka".

Za igrače Partizana po pitanju trofeja i uspeha skromnost je zabranjena osobina. Stevanović se polako navikava na pehare, za sada je osvojio dva Kupa (Čukarički 2015. i Partizan 2017) i titulu prvaka Srbije. Predstoji mu napad na Evropu.

"Partizan je klub u kojem nema mnogo vremena za slavlje. Traže se pobede, titule, uspesi... Obavezni smo prema našim navijačima da ih obradujemo ovog leta. Pratli su nas cele sezone i želimo da im obezbedimo bar Ligu Evrope, a svi bismo voleli da to bude Liga šampiona. Zaslužili su da preko jeseni gledaju jake i kvalitetne evropske utakmice u Humskoj", poručio je Nemanja Stevanović za kraj.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar