Zbog mačke izbačena iz busa

Sarajka Safeta Pieper juče je, kako tvrdi, izbačena iz Centrotransovog autobusa koji vozi na relaciji Hrasnica-Ilidža.

Bosna i Hercegovina 17.06.2017 | 08:25
Zbog mačke izbačena iz busa
Naime, Pieper je ušla u vozilo noseći u rukama transporter u kojem je bila mačka, te ju je vozač, nakon što je vidio da unosi kućnog ljubimca, zamolio da napusti vozilo.

"Inače ne vozim kućne ljubimce gradskim prevozom, ali ovo je bio hitan slučaj. Mački su se zaglavili mačići i morala sam je hitno odvesti veterinaru. Mačke inače vozim ili svojim autumobilom ili taksijem, ali ovo je bila vanredna i hitna situacija. Kada sam ušla u vozilo nastala je galama i vika. To nije bilo ljudski", požalila se Pieper.

Pozvala je, ističe i šefa vozača u Centrotransu koji joj se izvinio.

"Ne znam šta im smetaju životinje u transporteru, šta sa onima koji nemaju mogućnost da plate taksi ili nemaju vlastito vozilo. Ovo nije uredu, nikako. Mi smo jedna nesređena država i to ponašanje nije normalno", kazala je Pieper za Faktor.

Aida Smajić, portparol Centrotransa za Faktor je rekla da su upoznati sa slučajem, te da će biti pokrenuta interna kontrola i disciplinski postupak ukoliko se ustanovi da je vozač zaista vikao na putnicu.

"Kod nas se svaka žalba provjerava u potpunosti. Međutim, po Zakonu je zabranjeno voziti kućne ljubimce vozilima javnog gradskog prevoza. Vozač je kazao da je naplatio kartu putnici i da je tek tada vidio da ona krije mačku i da je onda zamolio da izađe i vratio joj novac od karte i da za sve to ima i svjedoke. U svakom slučaju ako se dokaže da nije galamio neće se ništa desiti, ali vozač će snositi posljedice ako je na bilo koji način bio grub prema putnici", pojasnila je Smajić za Faktor.

(Faktor.ba)
(Foto: Ilustracija)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

xxl

17.06.2017 06:52

DRŽAVA APSURDA

ODGOVORITE
Name

Milan

17.06.2017 06:53

Kud ja nisam bio vozač. Ako je propisano da se ne voze kucni ljubimci radi se o drskosti te gospođe koja sada ganja ,,pravdu,,.

ODGOVORITE
Name

zgembo

27.10.2017 02:07

Beži se bre u dupe surovi čoveče!

Name

Kal

17.06.2017 07:00

U Bijeljini voze krmad pa niko ne reklamira.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

17.06.2017 07:57

Gradski prevoz, kao i prigradski u gradovima sastavljenim iz nekoliko opstina, koji broje stotine hiljada stanovnika, ima smisla, ako je kod Vas u Bijeljini slicno stanje kao kod nas u Prijedoru, onda to nema svrhe povezivati sa javnim prevozom putnika, nego prije da su to safari ture kombija starih deset-dvadeset godina, koji prevoze sve i svasta i saobracaju kad im se hoce. U Prijedoru ako zivite 4-5km ili vise od grada morate imati auto, zbog djece, doktora, vikenda... da je to normalan grad, imao bi svakih pola sata bus na relaciji glavna autobuska stanica-Omarska, naizmjenicno preko Kozarca pa preko Rakelica, zatim do Knezice, pa do Ostre Luke,pa Ljubije i Brezicana, a gradski bi kruzili kao 1989.-1991.god.,ali nema vise kome, stanovnistvo se iseljava, a Grad nema pare da sufinansira gradski saobracaj,sto je obaveza lokalne uprave i u Zagrebu i Splitu, Osijeku...pa sto ne bi i kod nas!? Do tad,nije cudno kad vam bus staje pred podrumom pica i tovari gajbe u bunkere 10 minuta dok vi zurite,ali ne smijete nista reci, covjek vrsi dostavu robe kafani u selu...to je surova realnost i metafora za mnogo toga u ovoj drzavi

Name

Nije zdrava

17.06.2017 07:13

Ljudi kruha nemaju da jedu, a njoj do macke. Soferu orden zasluga za ljudskost i razum.

ODGOVORITE
Name

Zijo

17.06.2017 07:49

Ja volim mačke, ali ja ne smijem unositi u autobus.

ODGOVORITE
Name

Diploma

17.06.2017 09:07

Ma ne galame vozači, jok! Hahahaha

ODGOVORITE
Name

maja_sa

17.06.2017 09:27

Ja nisam imala neprijatnosti u gradskom prevozu ,ima pse i ako su u transporteru bez problema se mogu prevoziti u gradskom prevozu ,doduse ja sam u graso-vim trolejbusima vozila se ,ne znam kakav je stuacija u centrotransu. buduci sam vlasnica kucnih ljubimaca ,misljenja sam da ne bi trebalo prevozti zivotinje u javnom prevozu imajuci u vidu cinjenicu guzvi i mogucnosti alergija na kucne ljubimce pojedinih putnika.kada je rijec o centrtransovim autobusima na medjugradskim i medjudrzavnim linijama ,putovala sam sa psima bez problem kao i bilo gdje na zapadu ,uz predhodnu rezervaciju i najavu da cu putovati sa psima .

ODGOVORITE
Name

propisi

17.06.2017 15:49

Dvonoge mačke mogu a četveronoge mačke ne mogu u autobus.

ODGOVORITE
Name

Xander

17.06.2017 16:42

Kad je hitan slučaj onda se baš ne ide gradskim prevozom.

ODGOVORITE
Name

End

17.06.2017 20:40

Nemoj te osuđivati gospođu HHHHHAAAALLLLLOOOOOO htjela je spasiti macu to je dobro djelo pa i životinje je bog stvorio da žive za mene nije čovjek ko ne voli životinje SVAKA ČAST ZA GOSPODU PODRŠKA I OD MENE pa sta ako je unijela mačku u autobus aaaaauuuuuuu na zapadu je životinja bolje zaštićena nego čovjek kakvi smo mi balkanci dubrad čast izuzecima koji vole zivotinje

Name

Oo

18.06.2017 11:11

Vidi se da su zivotinje pametnije od nas