EP - Šuman pred "furiju": Imamo snage, visine i širine!

"Imamo fantastičnu bazu, imamo fizike, snage, visine i širine. Želimo da trčimo što više i da nametnemo svoj ritam", rekao je selektor rukometaša Bosne i Hercegovine Bilal Šuman pred utakmicu sa Španijom (srijeda, 18 h).

Ostali sportovi 14.06.2017 | 11:45
EP - Šuman pred "furiju": Imamo snage, visine i širine!
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu igra petu kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2018. godine i to protiv selekcije Španije.

Španija je favorit u ovom susretu, čega su svjesni i u taboru našeg državnog tima.

"Španija je favorit i izuzetno jaka selekcija, ali cijeli fokus je na nama i na tome šta ćemo mi učiniti. Imamo jednu veliku motivaciju i volju da napravimo veliku stvar i da se po prvi put plasiramo na Evropsko prvenstvo. Španija dolazi u izmijenjenom sastavu, ali to ne znači da se mi možemo opustiti", rekao je selektor "zmajeva" Bilal Šuman i dodao:

"Imamo fantastičnu bazu, imamo fizike, snage, visine i širine. Želimo da trčimo što više i da nametnemo svoj ritam".

Sa selektorom BiH se složio i kapiten Mirsad Terzić koji je dodao kako se u nakon svakog okupljanja vidi napredak te kako se nada da će taj progres i pokazati rezultate.

U dosadašnja četiri susreta kvalifikacija, Bosna i Hercegovina je ostvarila dvije pobjede i dva poraza, te trenutno zauzima drugu poziciju s četiri osvojena boda uz pozitivnu gol razliku 109:103.

Veteran u selekciji BiH Nikola Prce je podvukao da je svaka utakmica važna, posebno jer može biti i odlučujuća za plasman na Evropsko prvenstvo.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Španije igra se u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu, a tri dana kasnije će gostovati u Beču kod Austrije.

"Zmajevima" za plasman na šampionat Evrope u Hrvatskoj 2018. godine je dovoljna jedna pobjeda iz preostala dva susreta.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar