Srijeda - ''Dan D'' srpskog rukometa!

Srpski rukometaši i rukometašice igraće istog dana u istoj dvorani, u niškom Čairu, odlučujuće utakmice za plasmane na velika takmičenja.

Ostali sportovi 14.06.2017 | 12:15
Srijeda - ''Dan D'' srpskog rukometa!
Rukometašice dočekuju Italiju od 18 časova u revanš meču basraža za Svetsko prvenstvo u decembru u Nemačkoj, a braniće +10 iz prvog susreta u Padovi.

S druge strane, rukometaši od 20:45 igraju sa Poljskom, a pobeda ih vodi na Evropsko prvenstvo u januaru sledeće godine u Hrvatskoj.

Selektor rukometašica Ljubomir Obradović rekao je da njegova ekipa očekuje pobedu u baražu za Svetsko prvenstvo protiv Italije.

"Nadamo se dobroj igri, devojke su dobro raspoložene. Na putu smo da napravimo pomak u našem ženskom rukometu", izjavio je Obradović.

Rukometašica Andjela Janušević kazala je da je utakmica sa Italijom samo mali korak u nizu koji će reprezentacija Srbije imati u narednom periodu.

Utakmica ženske reprezentacije počeće sutra u 18.00 u hali Čair, a muške u 20.45 na istom mestu.

Selektor rukometaša Jovica Cvetković rekao je da je Poljska izuzetan protivnik, ali da njegova ekipa neće dozvoliti iznenađenje.

Cvetković je rekao da reprezentacija Srbije proteklih osam meseci "krvarila" da bi se našla u situaciji da sama odlučuje o svojoj sudbini.

"Učinićemo sve da damo 100 odsto na terenu i nadjemo se na Svetskom prvenstvu, na kome nam je i mesto", izjavio je Cvetković.

Prema njegovim rečima, ekipa se u proteklih nekoliko dana susrela sa nizom neprijatnosti, poput povreda i opravdanih otkaza.

"Pripreme smo sveli na par treninga u kompletnom sastavu, koje jesmo krenuli nekoliko dana ranije nego obično", izjavio je Cvetković.

On je rekao da su njegovi igrači imali dugo prvenstvo i istrošeni su, ali da skupljaju poslednje atome snage da bi dobro odigrali u Čairu.

"Nemamo pravo na kiks. Znamo da je Čair naša kuća i da ćemo imati vetar u leđa", istakao je rukometaš Petar Nenadić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar