Na Lezbosu ima povrijeđenih

Jak zemljotres pogodio danas zapadni deo Turske i brojna grčka ostrva. Na ostrvu Lezbos porušeno nekoliko kuća. Usledili naknadni potresi. Kako prenose agencije u zemljotresu je povrijeđeno najmanje 10 lica na grčkom ostrvu Lezbos.

Svijet 12.06.2017 | 16:55
Na Lezbosu ima povrijeđenih
Zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru pogodio je danas područje kod zapadne Turske. Epicentar zemljotresa bio je u Egejskom moru na 83 kilometara od Izmira, a jak potres osetio se i u Istanbulu, ali i na brojnim grčkim ostrvima, kao i u Bugarskoj.

Na grčkom ostrvu Lezbos porušeno je nekoliko kuća. U Plomariju na Lezbosu urušilo se nekoliko starih, ali i novih kuća, kao i zvonik na crkvi.Tlo je drhtalo skoro pola minuta, a građani su preplašeni. Velika šteta i u Turskoj. U Izmiru su se obrušavale fasade.

"Krenuli smo da bežimo napolje, mislili smo da će zgrade početi da padaju", kažu vidno uznemireni građani Turske.

Bilo je onih koji se nisu mnogo prepali, pa su dohvatili telefone i snimili kako se sve ljulja.

Potres su osetili i meštani Atine.

"Dobro nas je zaljuljalo, neki su počeli da istrčavaju van zgrada, ali nije vladala prevelika panika", kaže za Alo! Janis M.

Potres su osetili i meštani Iosa.Nakon jakog zemljotresa, osetila su se i dva manja potresa jačine do 5 stepeni po Rihteru.

Podsetimo, naučnici su nedavno upozorili da bi Tursku mogao da pogodi razoran zemljotres koji bi Istanbul sravnio sa zemljom.

(Alo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bozija kazna

12.06.2017 22:15

Bog hoce da poravna sramotu. Sigurno da ce i crkva pasti na tom mjestu sramote.

ODGOVORITE