Kalinić: I onda se pitaju što svi hoće u NBA!

Srpski internacionalac digao je glas protiv sistema kontinentalne košarke i taksativno naveo nekoliko stvari koje mu najviše smetaju.

Košarka 14.06.2017 | 10:30
Kalinić: I onda se pitaju što svi hoće u NBA!
Dok se još jedna maratonski duga sezona bliži kraju, polako se završavaju nacionalna plej-of takmičenja. Šampion Evrope - Fenerbahče, u Turskoj brani titulu u finalnoj seriji protiv Bešiktaša i od večeras je na dva trijumfa od osvajanja titule.

Posle nedeljne pobede u kojoj je zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem i Janom Veselim pružio najveći doprinos uspehu ekipe, naš internacionalac Nikola Kalinić ostavio je nekoliko objava na svom Twitter nalogu.

Kucajući poruku za porukom, srpski reprezentativac pojedinačno je naveo sve što ga tišti. Napisao je nekoliko razloga koji igračima u Evropi čine posao značajno težim nego igračima u NBA i koji "teraju" košarkaše da napuste Stari kontinent, ako za to imaju mogućnost.

Kalinić je napisao:

"Dakle, u Evropi kao profesionalni košarkaš:

- Igraš onoliko utakmica koliko "oni" hoće (isti broj mečeva kao i u NBA), ali nemaš slobodno leto. U mom slučaju, u poslednjih pet sezona imao sam možda 20-30 dana odmora! To je 30 od 1.825 dana!

- Možeš da odeš na onoliko doping kontrola koliko "oni" hoće.

- Menjaš loptu dva puta nedeljno?! (Zamislite to u NBA...)

- Nemaš kome da se žališ za odluke sudija, u slučaju da to želiš. Ovo su samo prve stvari kojih sam se setio"

Očigledno iziritiran, Kalinić je dodao:

"I posle se pitate zašto svaki igrač želi da ode u NBA ili negde drugde, čim dobije priliku. Na primer, nisam mogao ni titulu Evrolige da proslavim sa saigračima, jer sam morao na doping test", napisao je Kalinić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar