Bakajoko je odleteo!

Cena 40. 000. 000 evra, Konte 1/3, šta to znači za Matića, a šta za Monako? Čelsi dogovorio prvo pojačanje ovog leta.

Fudbal 12.06.2017 | 20:00
Bakajoko je odleteo!
Arsenal je doveo Seada Kolašinca, Mančester Siti Bernarda Silvu i golmana Edersona Moraeša, a od engleskog krema aktivno se na fudbalsku pijacu uključio i Čelsi, pošto sve ukazuje da Plavci imaju prvo pojačanje ovog leta. U pitanju je Tjemue Bakajoko, 23-godišnji vezista Monaka, koji je prihvatio uslove novog prvaka Engleske.

Kneževi će na ime obeštećenja dobiti ravno 40.000.000 evra. Što je sjajan posao za fudbalera pre tri godine angažovanog iz Rena, koji je doživeo meteorski uspon pod palicom Leonarda Žardima. Bakajoko je jutros doputovao u London na konačni dogovor sa Plavcima. Tokom vikenda očekuju ga lekarski pregledi, a zvanična promocija uslediće početkom sledeće sedmice. U međuvremenu će igrač dogovoriti uslove lične saradnje (dužinu ugovora i platu), pošto je sa Monakom sve sređeno.

Na ovaj način Čelsi dobija top pojačanje na sredini terena, jer je o očaravajućoj sezoni Monaka (titula i plasman u polufinale Lige šampiona) Bakajoko ostavio fantastičan utisak. Naročito na važnim mečevima, kakvi su bili protiv Totenhema u grupnoj fazi i Mančester Sitija u osmini finala. Još tad se pominjalo da je za njega zainteresovan Mančester Junajted, ali Konte je uspeo da ubedi igrača da je za njegovu karijeru bolje da pređe na Stamford Bridž.

Dolazak Bakajoka ostavlja otvorenim pitanje statusa našeg Nemanje Matića. Srpski reprezentativac iza sebe ima korektnu sezonu, međutim, Konte očigledno planira drugačiji način igre, prošlog leta doveo je Ngola Kantea, sad Bakajoka i time se otvara put Matiću u - Mančester junajted. Posebno što je Žoze Murinjo „izvisio“ upravo zaBakajoka, ali još više zbog činjenice da ceni Nemanju iz vremena saradnje u Londonu.

Što se Čelsija tiče, ovo je samo prvo od tri velika projektovana pojačanja ovog leta. Svestan težine izazova koji ga očekuju u povratničkoj sezoni u Ligi šampiona, Antonio Konte je označio tri pozicije kao ključne kako bi bio konkurentan na tri fronta. Štoper, zadnji vezni i napadač. S obzirom da se Liverpul povukao iz trke za potpis Virdžila van Dajka, otvoren mu je prostor za pregovore sa Sautemptonom, dok je u napadu prioritet svih prioriteta povratak Romela Lukakua. I to se vuku konkretni potezi, prvi je objavaDijega Koste da mu je italijanski trener rekao da na njega više ne račun, a drugi najavabelgijskog reprezentativca da želi da igra u klubu koji se bori za trofeje. Everton traži oko 100.000.000 evra.

A Monako?

Ovako nešto se moglo i pretpostaviti. Na stadionu „Luj Drugi“ bili su spremni na „čerupanje“ šampionskog tima. Bar će opasno da zarade. Već su prodali Bernarda Silvu(Mančester Siti, 52.000.000 evra), pred odlaskom je i Benjamin Mendi (takođe među Građane), vrlo je moguće da će Kilijan Mbape postaviti svetski rekord u visini transfera, pa Kneževima ostaje da opet od jeftine robe prave skupocenu.

Već su angtažovali Jurija Tilemansa iz Anderlehta (25.000.000 evra), a kao zamena zaBakajoka slovi Saliho Meite, 23-godišnji prvotimac Zulte Varegema. Biće plaćen Belgijancima 8.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar