Krstić: Poslije tuče u Atini, niko nije ostao uz mene!

Nenad Krstić je želeo još da igra košarku. Mislio je da će biti jači od još jedne povrede, ali morao je minule zime morao da donese odluku – dosta je!

Košarka 14.06.2017 | 14:30
Krstić: Poslije tuče u Atini, niko nije ostao uz mene!
Bivši kapiten Partizana i reprezentativac Srbije iamo je bogatu igračku karijeru. Nju je, na njegovu žalost obeležio i jedan detalj kojeg ne voli često da se seti. Na prijateljskom meču sa Grčkom u Atini stolicom je udario Burusisa. Kao sportista stidi se tog poteza, ali je razočaran i činjenicom da je nakon njega ostavljan na cedilu.

“I nakon svih ovih godina stidim se tog postupka. To nije ono što treba da gledaju deca jer je sport nešto potpuno drugačije i mora mladima da se prezentuje u pozitivnom smislu. Sportisti se tako ne ponašaju, ali ako može biti opravdanje, sve se desilo u velikom žaru borbe kada ne razmišljate puno, nažalost. Nepromišljenost sam platio suspenzijom i pritvorom, uslovnim i novčanim kaznama i iskustvom koje ne bih ponovio”, rekao je Nenad Krstić za Blicsport.

Na pitanje čime je konkretno razočaran u tom slučaju, Krstić kaže:

“Tuče na sportskim događajima se dešavaju u žaru borbe, nema drugog razloga. Najviše me zabolelo što sam u tom trenutku ostao sam. Igrači su, naravno, morali da idu, a stručni štab nije ostao uz mene i bilo mi je mnogo teško. Iako mi je ambasador rekao da ništa ne pričam kod sudije za prekršaje, ja nisam izdržao, bilo je to jače od mene. Pitao sam ga da li bi možda neki kapiten reprezentacije Nemačke, Amerike, Francuske, bilo koje zemlje, sedeo kod sudije za prekršaje ili bi već odavno bio u svojoj zemlji. Jer mislim da je sve to tada bilo „više od igre“. Mi smo mala zemlja i osetio sam da nam vraćaju za neke stvari. Sudija je ćutao, blago se nasmejao i shvatio sam da neko drugi ne bi sedeo na mom mestu”, prisetio se Krstić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar