Selektor Velsa, Kolman: Srbija je jaka kao tim!

Selektor reprezentacije Velsa Kris Kolman rekao je da se raduje izazovu i utakmici protiv Srbije u Beogradu, da veruje u svoj tim i da očekuje dobar rezultat.

Fudbal 11.06.2017 | 13:00
Selektor Velsa, Kolman: Srbija je jaka kao tim!
"Nikada ne pominjemo reč pobeda, kada se igrači koncentrišu na rezultat onda se ne koncentrišu na igru, a pobeda je proizvod dobre igre".

Znamo šta bi mogla da donese pobeda, šta remi, a šta poraz, ali ako o tome razmišljaš ne uživaš u ovakvim utakmicama, a kako možemo da ne uživamo ovde, pred punim stadionom. Srbija je jak tim, pod velikom pritiskom. Ovo je važna utakmica za nas, radujemo se ovakvim izazovima, to ne želimo da propustimo",
rekao je Kolman na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbalska reprezentacija Velsa igra u nedelju od 20.45 u Beogradu protiv Srbije utakmicu šestog kola Grupe D u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Vels ima četiri boda manje od Srbije i u slučaju poraza gotovo bi izgubio šanse za prolaz. Upitan da li mu je zbog toga sutrašnja utakmica najteža u karijeri, Kolman je odgovorio odrično.

"Biće teška utakmica jer igramo protiv ekipe koju poštujemo, koja kao i mi strastveno igra za grb i dres. Svaka utakmica je teška za trenera. Ovim poslom se bavim 15 godina, ne smatram da je najteža utakmica. Oduvek smo hteli da igramo ovakve mečeve, da što bolje predstavimo našu državu", naveo je selektor.

U timu Velsa neće biti najboljeg strelca Gereta Bejla, a srpski reprezentativci rekli su da to neće mnogo uticati na igru Velsa, što selektor Kolman smatra komplimentom.

Kapiten Velsa Ešli Vilijams rekao je da sutrašnja utakmica neće ništa rešiti.

"Još smo u dobroj poziciji, na pola smo kvalifikacija. Ovo je važna utakmica protiv teške ekipe, a mi se spremamo za pobedu. Ako to ne uspemo nastavićemo dalje, ima još utakmica i još bodova koje možemo da osvojimo. Koncentrisani smo na ovu utakmicu. Letos smo imali lepo iskustvo u Francuskoj, ali to je prošlo, pokušaćemo sutra da pobedimo. Zadovoljan sam sezonom u Evertonu, ali mi je drago zbog dolaska u reprezentaciju. Igramo važnu utakmicu, ali moramo da pazimo i na mladje igrače, da im pokažemo kako radimo u reprezentaciji i da meč dočekaju u najboljoj formi", rekao je Vilijams.

Upitan da li mu je turnir u Rusiji poslednja šana da igra na velikom turniru, Vilijams je rekao da o tome ne razmišlja, već samo o utakmicama u kvalifikacijama.

On je rekao da svi u ekipi vole da igraju utakmice kakva će biti sutrašnja u Beogradu i da je ekipa odlučna, da radi dobro i da je koncentrisana na postizanje rezultata koji želi.

Upitan od koga odbrani Velsa preti najveća opasnost, Vilijams je rekao da Srbija ima dobre pojedince, ali da je jaka kao tim.

"Imaju mnogo dobrih igrača, neke poznajem iz Premijer lige. Imaju sličan tim našem, imaju jako dobre individualne igrače, ali su jaki kao tim. Nikoga ne ističemo", rekao je Vilijams i dodao da Bejl još nije razgovarao sa ekipom i da očekuje da se igrač Real Madrida obrati saigračima uoči utakmice.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar