Slucki predvodi Hal Siti u Čempionšipu!

Bivši selektor reprezentacije Rusije Leonid Slucki novi je menadžer engleskog drugoligaša Hal Sitija, što će mu biti prvi posao van domovine.  Rus na klupi Hala: "Pogurao" i Abramovič? Prijatelj gazde Čelsija našao je posao u Engleskoj.

Fudbal 11.06.2017 | 10:00
Slucki predvodi Hal Siti u Čempionšipu!
U saopštenju 'Tigrova' se navodi da će četrdesetšestogodišnji Slucki sledeće nedelje doći u klub, kao i da se već radi na planovima za narednu sezonu.

Slucki je napustio selektorsko mesto Rusije posle lošeg rezultata na prošlogodišnjem Evropskom prvenstu u Francuskoj.

On je takođe trenirao CSKA iz Moskve s kojim je osvojio tri šampionske titule, a bio je šef stručnog štaba Moskve i Krila Sovjetov.

Hal je prošlog meseca ispao iz Premijer lige posle jedne sezone u najjačem rangu engleskog fudbala.

"Gospodin Roman Abramovič je moj prijatelj. On mi je kao agent, najbolji na svetu. Pomaže mi da nađem posao u Premijer ligi i da ostvarim san", rekao je ovog proleća Leonid Slucki, bivši selektor Rusije i trostruki šampion svoje zemlje sa CSKA.

U petak ujutro, potvrđeno je da je ruskom stručnjaku želja bar delimično ostvarena, jer će sledeće sezone voditi Hal, ekipu koja je nedavno eliminisana iz Premijer lige i koja ima želju da se ekspresno vrati u najviši rang.

Slucki je nasledio Marka Silvu (preuzeo Votford) i započeo posao za koji se spremao od početka godina, s obzirom na to da je i lično priznao da je učio engleski proteklih pet meseci.

"Oduševljen sam prilikom da vodim Hal i izuzetno se radujem izazovu. Već znam koliko je ovo važan klub, sa velikom i odanom bazom navijača. Imao sam dobar osećaj u vezi sa ovim od početka pregovora i ne mogu da dočekam početak", rekao je novi menadžer "tigrova".

Slucki jer ođen 1971. godine u Volgogradu, a trener je od 2000. godine. Pored reprezentacije, koju je vodio na Evropskom prvenstvu 2016, čak sedam godina je sedeo na klupi moskovskog CSKA, u koji je 2009. stigao iz Krila Sovjetov.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar