Motociklista usmrtio dijete

Sedmogodišnja djevojčica N. T. iz Novog Goražda poginula je, a njena mlađa sestra i brat su povrijeđeni kad je na njih motociklom naletio Č. B. iz Čačka krećući se iz pravca Ustiprače prema Goraždu.

Republika Srpska 08.06.2017 | 18:44
Motociklista usmrtio dijete
Troje djece sa majkom su stajali na zemljanom proširenju pored magistrale a nesreća se dogodila danas oko 12.30 časova.

Okružni javni tužilac Anica Vukadin je rekla da je do saobraćajne nesreće najvjerovatnije došlo tako što je motociklista krećući se iz pravca Ustiprače prema Goraždu u jednom momentu izgubio kontrolu nad vozilom.

„To se dogodilo u njegovoj desnoj krivini kad se motocikl poslije toga izvrnuo i klizeći prešao preko lijeve kolovozne trake, onda na trotoar pa na pristupni put na proširenju gdje su se kretala djeca. Jedno dijete je prevezeno u Kantonalnu bolnicu u Goražde i u međuvremenu je preminulo“, dodala je Vukadin.

Kako BN televizija saznaje djevojčica T.T. je prebačena vozilom i Bolnicu Koševo dok je njen brat T.M. ostao u Univerzitetskoj bolnici Foča.

Nastradala djevojčica je bila učenik OŠ „Vuk Karadžić“ iz Višegrada područno odjeljenje Novo Goražde.

Motociklista „suzukija“ je pritvoren, a istraga o udesu se nastavlja.

(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

nn

08.06.2017 16:48

Tužno mnogo

ODGOVORITE
Name

Vrs rvi

08.06.2017 18:58

Sta reci... Tezak trenutak za cijelu jednu malu opstinu kao sto su kopaci, roditeljima je sigurno najteze... Licno ih poznajem, vrijedni mladi ljudi, zivjeli su u jednom selu par kilometara od opstine koje zimi bude odsjeceno od svijeta i samo zbog skolovanja djece su doselili u tu kucicu ispred koje se i desila ova tragedija... Tuga pregolema...

ODGOVORITE
Name

Zamjenik direktora

09.06.2017 09:43

Da čivjek vrisne do neba, tuga... Nadam se da će dijete koje je prebačeno u Sarajevo biti dobro, sigurno je prebačeno zbog težine povreda. Roditeljima želim da pronađu svoj mir i pokušaju nastaviti "normalan" život barem zbog drugo dvoje djece. Jebem i državu i boga i pravdu!!!

ODGOVORITE
Name

Semberac

09.06.2017 11:23

Motoristi su velika dubradi 99%

ODGOVORITE