Terek mijenja ime, inspiracija je Kadirov!

Promenu će prethodno morati da odobri predsednik Čečenije, sin čoveka po kojem će se Terek zvati.

Fudbal 08.06.2017 | 14:00
Terek mijenja ime, inspiracija je Kadirov!
Fudbalski klub Terek Grozni promeniće ime u Ahmat Grozni, po bivšem predsedniku te ruske republike na Kavkazu Ahmatu Kadirovu.

Izvršni direktor Tereka Ahmed Ajdamirov rekao je u utorak da će klub dobiti ime po ocu predsednika Čečenije Ramzana Kadirova.

"Dobili smo mnogo zahteva od navijača. Pokušaćemo da budemo dostojni tog imena", rekao je Ajdamirov za novinsku agenciju Tas.

Promenu imena kluba moraće da odobri predsednik Čečenije Ramzan Kadirov, koji je počasni predsednik kluba i redovno dolazi na utakmice. Ime bi moglo da bude promenjeno pre nego što sledećeg meseca počne nova sezona.

Ahmat Kadirov je bivši pobunjenik koji se borio za nezavisnost Čečenije, a onda je promenio stranu i priklonio se Kremlju, posle čega je vladao Čečenijom. Ubijen je u atentatu 2004. godine, posle čega je njegov sin preuzeo dužnost.

Klub se zove Terek, prema reci koja teče kroz Čečeniju, a stadion, koji je otvoren 2011. godine. nazvan je "Ahmat arena". Na otvaranju Ramzan Kadirov je s prijateljima i kolegama odigrao utakmicu protiv ekipe međunarodnih zvezda predvođenih Dijegom Maradonom. Međunarodne grupe za zaštitu ljudskih prava optužuju Ramzana Kadirova za kršenje ljudskih prava, otmice, mučenja i ubistva. 

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar