Zvezda traži pojačanja - Savić, Rodić i Bentli!

Crvena zvezda predstavila je u ponedeljak trenera i sportskog direktora, a već u utorak krenula je licitacija potencijalnih pojačanja.

Fudbal 07.06.2017 | 20:15
Zvezda traži pojačanja - Savić, Rodić i Bentli!
Kako prenose beogradski mediji, novi šef struke Vladan Milojević želi Vujadina Savića, dete crveno-belih i sina legende Marakane Dušana Duleta Savića.

Vujadin je u sezoni godine nastupao za prvi tim Zvezde, ali je sakupio samo petnaestak nastupa za prvi tim, pre nego što je prodat Bordou.

NI među 'Žirondincima' se nije naigrao, da bi tek u Dinamu iz Drezdena, kao pozajmljen igrač, ponovo bio standardan sa 33 susreta.

U Arminiji iz Bilefelda i Votfordu takođe nije previše igrao, a od 2015. nastupa za Šerif iz Tiraspolja – gde je sakupio 37 mečeva i postigao četiri pogotka.

Drugi na listi želja jeste još jedan Srbin – levi bek Milan Rodić, koga su crveno-beli želili u nekoliko poslednjih prelaznih rokova, praktično dok je još nosio dres OFK Beograda.

Međutim, bivši mladi reprezentativac Srbije otišao je najpre u Zenit iz Sankt Peterburga, ali je više vremena proveo u Volgi iz Nižnjeg Novgoroda i drugom timu Zenita, pre nego što je 2015. potpisao za Krila Sovjetov.



Žurnal navodi da su šanse da stigne u Beograd daleko veće nego ranijih godina, ali da igrač mora prvo da raskine saradnju sa ekipom iz Samare.

Konačno, prvu licitaciju zatvara Čukvuma Akabueze, nigerijski krilni napad pod nadimkom Bentli.

Dvadesetosmogodišnjak je ponikao u lokalnom Kvara Junajtedu iz Ilorina, a najveći trag u Evropi ostavio je nastupajući u Norveškoj za Od Grenland i SK Bran – gde je sakupio preko 150 nastupa i upisao preko 50 golova i nešto više od dvadeset asistencija.

Pre četiri godine se na kratko preselio u Kineski Vuhan, ali se ubrzo vratio u Od i za tri sezone pridodao još 90 nastupa, 23 pogotka i deset asistencija.

Početkom prošle sezone postao je novi igrač turskog igrača Boluspora, za koji je do sada odigrao 14 utakmica i dao četiri gola.

Uprava vicešampiona Srbije i sportski direktor Mitar Mrkela nemaju previše vremena kako bi oblikovali i formirali tim, pošto kvalifikacije za Ligu Evrope kreću već 29. juna, dok je žreb deset dana ranije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar