Priznanje za fantastičnu karijeru!

Totiju nagrada Predsednika UEFA! Aleksandar Čeferin nagradio legendarnog Princa Rima.

Fudbal 03.06.2017 | 19:30
Priznanje za fantastičnu karijeru!
Frančesko Toti je dobio nagradu Predsednika UEFA Aleksandra Čeferina za fantastičnu karijeru, hvaleći legendarnog italijasnog fudbalra za vanserijsku lojalnost i posvećenost kubu u rodnom Rimu.

Toti je odigrao poslednji 786. meč za Romu u nedelju protiv Đenove, kada ga je pozdravilo 70.000 navijača na rimskom Olimpiku i zahvalilo mu na 24 godine profesionalne karijere koje je posvetio isključivo njihovom klubu.

„Nagrada Predsednika UEFA je priznanje za izvanredne uspehe, profesiuonalnost i primerne lične kvalitete. Ovi atributi su personifikacija Frančeska Totija, čoveka koji je dao četvrt veka svog života igrajuću za voljenu Romu. Čestitiamo Frančesku za fantastičnu karijeru i izuzetnu odanost i posvećenost Romi i fudbalu“, rekao je Čeferin.

Legendarni kapiten Rome je zvanično 17. osoba koja je dobila ovu nagradu, pa je tako stao uz rame velikanima kao što su Bobi Robson, Paolo Maldini, Frank Rajkard, Alfredo di Stefano, Euzebio, Franc Bekenbauar i Johan Krojf. Zanimljivo ovu nagradu nije dobio niko još od 2014. godine.

Evropska fudbalska unija osnovaće i Kuću slavnih kako bi odala počast najboljim igračima kontinenta.

"Narednih nekoliko meseci ćemo doneti sve kriterijume. Mnogi igrači koji su igrali u Evropi i završili svoje fantastične karijere zaslužuju da budu u kući slavnih", rekao je Čeferin.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar