"Tajno društvo" kod Bijele kuće

Najmoćniji ljudi sveta, okupljeni u Bilderberg grupu, sastaće se ove nedelje, na manje od 30 kilometara od Bele kuće, otkriva Raša tudej.

Svijet 01.06.2017 | 09:00
"Tajno društvo" kod Bijele kuće
Kako se navodi, teme sastanaka, koji počinje u četvrtak u mestu Čantili u američkoj državi Virdžinija, biće Rusija, Trampova administracija i "informacioni rat".

"Potvrđeno je da će susretu prisustvovati 131 zvanica. Veliki broj visoko rangiranih činovnika Bele kuće će biti prisutno, uključujući i savetnika za nacionalnu bezbednost H.R. Mekmastera, kao i predsednikovog asistenta Kristofera Lidela", navodi Raša tudej.

Takođe, teme sastanka će biti i "put Evropske unije", kao i pitanje "zašto populizam raste".

Ovo će biti 65. sastanak grupe moćnika koja je obavijena velom misterije i to prvi put bez jednog od svojih osnivača, multimilijardera Dejvida Rokfelera koji je preminuo ranije ove godine.

"Grupa je saopštila da je ova konferencija sazvana kako bi dizajnirala bolji dijalog između Evrope i Severne Amerike. Svake godine joj prisustvuju zvanice iz sfera politike, industrije, finansija, medija i obrazovanja. Dve trećine su Evropljani, ostatak je iz Severne Amerike", dodaje se.

Raša tudej prenosi i da će sastanku prisustvovati generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, senatori iz redova Republikanske partije Tom Konton i Lindzi Grejem, kao i kineski ambasador u SAD.

"Sastanci ove organizacije su ozloglašeni zbog manjka informacija o tome šta se dešava tokom diskusija, sastanci su zatvoreni za javnost i medije. Sve se radi po pravilu Čejtam hausa, koje znači da učesnici mogu da koriste informacije koje su dobili, ali ne i da kažu izvor. Izveštaji sa sastanaka takođe ne postoje", pojašnjava Raša tudej.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bosnae

01.06.2017 19:42

Illuminati

ODGOVORITE