Obamejan i Pari Sen Žermen - to je to!

Cifre, plata, nameštaj, frizer, devojka…! Da li će žaliti za 150. 000. 000 evra?

Fudbal 04.06.2017 | 10:00
Obamejan i Pari Sen Žermen - to je to!
Pjer-Emerik Obamejang se seli u Pari Sen Žermen! Evropa bruji, Francuska podrhtava, a Borusija se koprca… Uzalud joj.

Obamejan je posle četiri godine rešio da digne sidro iz Dortmunda. Zatražio je transfer, dogovorio se sa Pari Sen Žermenom i sada ostaje samo da Borusija kapitulira. U Dortmundu ne vole da ostaju bez najboljih igrača, ali nas je istorija naučila da na kraju uvek popuste i da ne mogu da izađu na kraj sa igračima koji žele da odu. Primera je koliko hoćete. Od Sahina i Kagave, preko Gecea, Levandovskog, do Humelsa, Mhitarjana iGundogana prošlog leta.

Iako Borusijin sportski direktor Mihael Cork tvrdi da dogovor još nije postignut, većina medija tvrdi suprotno. Pari Sen Žermen je ponudio 70.000.000 evra za obeštećenje koje će Borusija morati da prihvati.

Obamejan je imao brdo ponuda, mogao je da bira, ali je ruku pružio Pari Sen Žermenu. Najunosnija je bila ona iz Kine koja bi ga učinila najplaćenijim igračem sveta u Tjanđina Kvanžana sa platom od 150.000.000 evra za tri godine. Želeli su ga i engleski klubovi, Milan, Atletiko… Ali niko nije bio dovoljno uporan kao PŠŽ.

U Gradu svetlosti su mu spremili ugovor težak 14.000.000 evra godišnje do 2020. godine. Daleko više od onih 8.000.000 evra koje je imao na Vestfalenu i koliko mu je nudio Milan za povratak. Drugi izvori kažu da će Obamejan zarađivati 10.000.000 evra po sezoni, ali i da je dobio bonus od 6.000.000 evra za potpis ugovora. U oba slučaja, više od onoga što je imao u Nemačkoj…

Još je nekoliko razloga zašto je Oba izabrao baš Pariz. Rođen je i odrastao u Francuskoj, francuski mu je maternji jezik, tamo je i fudbalski eksplodirao u Sent Etjenu posle neuspeha u Milanu. Devojka Ališa mu je iz Lila, opet bi bili blizu kuće, a s obzirom kakav je tip Obamejan nije nebitna ni informacija o frizeru. Njegov frizer Barber Dži se nalazi u Parizu, a Obamejan je često iz Dortmunda išao privatnim avionom u Pariz zbog ekstravagantnih frizura. Gabonac je već ispraznio ormarić u svlačionici Borusije, a pred njegovom 5.000.000 evra vrednom vilom u Dortmundu se nalaze kamioni koji pakuju stavri i nameštaj za selidbu.

Obamejan je u Dortmundu postigao 72 ligaška gola u prethodne tri sezone. Svaki je dao iz šesnaesterca! Što znači da ga PSŽ dovodi kao klasičnog predatora koji će rasteretitiKavanija i kojeg će Draksler, Lukas Moura, Di Marija (ako ostane) hraniti loptama. Nije isključeno da Sveci promene formaciju u kojoj igraju dugo godina i pređu na sistem sa dvojicom klasičnih napadača.  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar