Mančini je stigao!

Ugovor na tri godine, plata 5. 000. 000 evra, obećana su mu vrhunska pojačanja! Ali, to je simbol za neuspeh. . . . !

Fudbal 29.05.2017 | 16:45
Mančini je stigao!
Ni titule, ni direktnog plasmana u Ligu šampiona. A ni igra koja bi obećavala. Zato je smena Mirčee Lučeskua bia logičan sled događaja posle razočavarajuće sezone, a uprava Zenita već je prostrla crvenih tepih za naslednika rumunskog stručnjaka i na jednom kraju raširanih ruku čeka - Roberta Mančinija!

Kao što je i najavljeno, italijanski strateg će preuzeti kormilo velikana iz Sankt Peterburga. Juros je doputovao u Rusiju, u pratnji svojih agenata, na završne pregovore sa upravom Zenita i očekuje se da vest o njegovom postavljenju budu objavljena do krajka dana. Najkasnije sutra.

Sve je manje-više poznato. Mančini će potpisati ugovor na tri godine, ostalo je samo da se precizira iznos plate. Mediji u najvećoj zemlji sveta prenose da je reč o sumu između 5.000.000 i 6.000.000 evra po sezoni. Bez poraza. Što bi nekadašnjeg stratega Intera, Mančester Sitija i Galatasaraja učinilo jednim od plaćenijih trenera u svetu fudbala.

Posledično tome, uprava Zenita nada se da će Roberto Mančini napraviti iste ili približno slične uspehe kao njego zemljak, Lučano Spaleti, tokom petogodišnjeg mandata (2009-2014). Tad su osvojene dve šampionske titule, jedan Kup i jedan Superkup Rusije, a klub je redovno učestovao u Ligi šampiona. Doduše, imaće opet šansu da stigne do elitnog kupa, ali moraće da prođe kvalifikacije.

Na dovođenju Roberta Mančinija najviše je insistirao Sergej Fursenko, nekadašnji sportski direktor Zenita, koji se posle dve godine na čelu FS Rusije (a i tad je hteo za selektora da dovede nekadašnjeg stratega Lacija i Fjorentine) vratio u Sankt Peterburg. Ovoga puta kao predsednik. I objavio velike planove.

„Još ne mogu o imenima, ali mogu da kažem da ćemo biti veoma agresivni i prelaznom roku. Našoj ekipi su potrebna pojačanja i zato moramo da reagujemo na tržištu“, rekao jeFursenko.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar